Aşı tartışması sürüyor! Aileler reddetmeye devam ederse 10 bin çocuk ölecek

Aşı tartışması sürüyor! Aileler reddetmeye devam ederse 10 bin çocuk ölecek

Dr. Servet Ünsal, aşıyı reddeden aile sayısının her geçen gün arttığını bu sayının 50 bini geçtiği takdirde yılda 10 bin çocuğun hayatını kaybetmesi tehlikesiyle karşı karşıya geleceğini söyledi.

 

CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, TBMM'de, aşı hakkında doğru olmayan bilgilerin, bilimsel temeli olmayan iddiaların yayılması ve gerici düşünceler nedeniyle ailelerin çocuklarına aşı yaptırmadığını belirtti.

CHP'li vekil, 'Türkiye de giderek yükselen aşı karşıtlığı var. Grip aşısında alüminyum olduğu ve bunun alzaymıra neden olduğu iddia ediliyor. Bu aşının içinde alüminyum yok. Aşılardaki cıvanın da çocuklarda otizme yol açtığı öne sürülüyor. Aşıdaki zararlı olmayan etil cıvadır. Otizmle de ilgisi yoktur' dedi.

 

'10 BİN ÇOCUK ÖLECEK'

 

Ünsal, '2003'te aşıyı reddeden aile sayısı 189 iken bu sayı 2016 yılında 12 bine, 2017'de de 23 bine yükseldi.

 

Eğer bu sayı 50 bini geçerse yılda 10 bin çocuğumuzun ölecek, bu tehlikeyi göz ardı edemeyiz' diyerek şöyle konuştu:

 

'Aşılamanın henüz yaygınlaşmadığı yıllarda Türkiye'de doğan her bin çocuktan 150 ila 200'ü ölüyordu. Türkiye'de kabakulak vakaları yaygın ama aşılamayla 2005'te 20 bin kabakulak vakamız, 2017'de 419'a düştü. Difteri vakamız yok.

2001'de 30 bin olan kızamık vakası 2016'da 9'a düştü, daha sonra aşı karşıtlığıyla 2 bin 391'e çıktı. Boğmaca, difteri, tetanos, kızamık, çocuk felci ve verem gibi aşıyla önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybeden çocuk sayısı 1989'larda 5 milyon iken bugün 100 binlere düştü. Aşılanmayan kişi sadece kendisini değil tüm topluma risk oluşturur.'

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.