Aşiretlerden Türkiye'ye flaş çağrı: Münbiç'i alın!

Aşiretlerden Türkiye'ye flaş çağrı: Münbiç'i alın!

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi’nden TSK’ya çağrı yapıldı. Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiklerini duyuran aşiretler tarafından yapılan açıklamada, "Münbiç ilçesinin kurtarılmasını istiyoruz" şeklinde açıklama geldi.

Suriye-Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde toplanan Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi, "Münbiç ilçesinin kurtarılmasını" istedi. Toprakları, terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi, Türkiye’nin Barı Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini belirterek, Halep ilinin "Münbiç ilçesinin de kurtarılması" çağrısında bulundu.

AŞİRETLER MÜNBİÇ İÇİN TOPLANDI

Merkezi Suriye'nin kuzeyinde askeri muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinde bulunan Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi, Münbiç ilçesi için toplandı. Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verilen toplantıda, 2016'dan bu yana YPG/PKK'lı teröristlerce işgal edilen ve son günlerde Beşşar Esed rejimi güçlerinin de girdiği Münbiç ilçesinin, askeri muhaliflerin kontrolüne girmesi çağrısı yapıldı. Toplantıya, Münbiçli aşiretler temsilcilerinin yanı sıra Suriye Milli Ordusu (SMO) komutanları da katıldı.

 

BÖLGE TEMİZLENECEK

Meclis üyesi Ebu Ali Succo, yaptığı açıklamada, "Münbiçli kardeşlerimiz, ilçelerinin kurtarılması çağrısı yapılması için bir toplantı düzenlememizi istedi." dedi. Succo, Barış Pınarı Harekatı'nın bölgeyi terörden temizleyeceğine işaret ederek, "Biz, Suriye'nin toplumsal dokusunun bir parçasıyız. Kurtarılan bölgelere girmeye hazırız. Biz, bu toprakların sahibiyiz. Münbiç'i inşa etmek istiyoruz. Münbiç ve Aynularab'ı fethedeceğiz. Bütün Suriye'yi özgürleştireceğiz." diye konuştu. Meclis üyesi Cemal Hudayr, topraklarının YPG/PKK işgali altında olduğunu belirterek, topraklarını terörden kurtaracaklarını kaydetti.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.