Asistan Alisa, Türkçe öğrendi!

Asistan Alisa, Türkçe öğrendi!

Yandex Akıllı Asistanı Alisa Türkçe'7i öğrendi. Bundan sonra Yandex Navigasyon kullanıcılarını Türkçe konuşan Alisa asiste edecek. 

Yandex Navigasyon ilk olarak Rusya’da sunduğu akıllı asistanı Alisa’yı bu kez Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine sundu. En yakın kahveciden nöbetçi eczaneye,  trafik yoğunluğundan en kestirme yola kadar trafikle ilgili farklı ihtiyaçlara yanıt verebilen Alisa aynı zamanda,  yer arama, rota oluşturma, trafik yoğunluğunu öğrenme, konum bilgisi gibi navigasyon ve harita bilgilerinin yanı sıra hava durumu, tarih gibi güncel kısa bilgileri de paylaşabiliyor.

Alisa ile sohbete başlamak için uygulamayı açık ‘Alisa’ diye seslenmek gerekiyor.

Yandex Yapay Zekâ ve Araştırma Direktörü Mikhail Bilenko şunları söyledi: “Çok büyük veri setleri ile öğretilmiş derin sinir ağları (deep neural networks) kullanılarak geliştirilen Alisa ile kullanıcılar, başka bir insanla kurdukları ilişkinin benzerini kurabiliyor. Alisa sadece söyleneni değil, söylenenin arkasındaki manayı da çözebilen bir yeteneğe sahip. Alisa’ya “Beni en yakın kahveciye götür müsün?” gibi bir soru sorduğunuzda size en yakındaki uygun kahveciyi öneriyor. Eğer kullanıcı “Hadi gidelim” derse de Alisa ona en hızlı rotayı çiziyor. Sohbet modu sayesinde navigasyon deneyimini de çok daha kişisel hale getirerek, kullanıcıyı daha yakın hissettiriyor. Diğer birçok akıllı asistanda olduğu gibi, Alisa önceden belirlenmiş yanıtlara bağlı kalmıyor. Aynı soruya birbirinden farklı, özgürce yanıtlar vererek, kullanıcıyı hem şaşırtabiliyor hem de sohbeti daha keyifli hale getirebiliyor. En güçlü makine öğrenimi metotları kullanılarak geliştirilen Alisa’nın ikinci dilinin Türkçe olmasından dolayı da çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.