Aşk 101 dizisinin senaristi Çocuklar Duymasın'ın Yasemin'i çıktı

Aşk 101 dizisinin senaristi Çocuklar Duymasın'ın Yasemin'i çıktı

Aşk 101 dizisinin senaristi Meriç Acemi hakkında ortaya çıkan gerçek herkesi şaşkına çevirdi.

Son günlerde Aşk 101 dizisi son günlerin en çok konuşulan yapımlarından biri oldu. Netflix’in yeni Türk dizisi Aşk 101 sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Aşk 101 dizisi konuşulmaya devam ederken dizinin senaristi Meriç Acemi de gündeme geldi.  Ortaya çıkan bir gerçek ise herkesi şaşkına çevirdi.

Başrollerinde Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Alina Boz, Mert Yazıcıoğlu, İpek Yazıcı, Selahattin Paşalı, Bade İşçil ve Tuba Ünsal'ın olduğu bir grup asi gencin yaşadıklarını anlatan Netflix'in gençlik dizisinin senaristliğini ise Meriç Acemi yapıyor.

Meriç Acemi bir dönem oyunculuk da yapmış ve Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay gibi isimlerin rol aldığı, bir dönemim fenomen dizisi "Çocuklar Duymasın" dizisinde Yasemin karakteri ile ekrana gelmişti.

 

yasemin-siyasetcafe.jpg

 

MERİÇ ACEMİ KİMDİR?

 

Senaryo yazarı, tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu olan 4 Haziran 1980 yılında İstanbul'da doğdu.

Esas adı Meriç Taşçıoğlu'dur. Galatasaray Lisesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği, London School of Arts Robert McKee's Story mezunudur.

En son Kiralık Aşk olmak üzere 20 civarında sinema filmi ve Tv dizisinde senaryo yazarlığının yanı sıra; Çocuklar Duymasın, Ayrılsak da Beraberiz gibi çok sayıda tv dizilerinde oyuncu olarak yer aldı.

Deniz Coşkun'la birlikte Kiralık Aşk dizisinin iki senaryo yazarından biridir. 2013 yılında Antalya Televizyon Ödüllerinde 1 Erkek 1 Kadın dizisinin senaristleri olarak Murat Dişli ile birlikte ödül almıştır.

Meriç Acemi, yakın zamanda Aşk Ekmek Hayaller, Mihrap Yerinde, Kiralık Aşk ve Ufak tefek Cinayetler dizilerinin senaryolarını yazmıştır.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.