Aşk 'engel' tanımadı

Aşk 'engel' tanımadı

Bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan 41 yaşındaki Vedat Ergüven, herhangi bir engeli bulunmayan Sibel Kahraman'la düzenlenen düğün töreniyle evlendi.

Bodrum'da yaşayan Ergüven, geçimini uzun yıllar boyunca Cumhuriyet Caddesi'ndeki Aya Nikola Kilisesi'nin karşısında tekerlekli sandalyesinde, UNICEF kartları satarak geçiriyordu. Ergüven, son üç yıldır geçimini, nişanlısı Sibel Kahraman'la Bodrum Kumbahçe mevkiinde kurdukları büfeyi işleterek sağlıyor.

Nikah saatinden önce aile fotoğrafı çektirmek için Bodrum sahiline gelen çift, burada gazetecilere açıklamada bulundu.

Vedat Ergüven, hayata her zaman pozitif baktığını belirterek, en büyük mutluluğunun ise nişanlısıyla 9 yılın sonunda verdikleri büyük mücadelenin ardından evlenmek olduğunu belirtti.

Nişanlısıyla uzun süredir beraber olduklarını ve ilk zamanlarından bu yana hep birbirlerine destekte bulunduklarını dile getiren Ergüven, "Sonunda da evlenmek istedik ancak gerek benim ailem, gerek onun ailesi bunu istemediler. Biz ise kararlıydık, ayrılmadık. Onlar da artık durumu kabullendi" dedi.

Ergüven, bütün engellilerin evliliği yaşamasını istediğini anlatarak, "Hiçbir engelli evde kalmasın. Hayata atılsın. Hayat o kadar güzel ki. Benim kardeşlerim de engelli, onlar da evli ve çok güzel geçiniyorlar. Engel ayakta, kolda değildir, engel beyindedir" diye konuştu.

"EŞİMİ HİÇ ENGELLİ GÖRMEDİM"

Sibel Kahraman ise tüm engelleri aştıklarını belirterek, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade etti.

Uzun zamandan beri tanıştığı Vedat Ergüven'i hiçbir zaman engelli olarak görmediğini dile getiren Kahraman, "Evlenmek isteyen insanlara tavsiye ederim. Çok güzel bir duygu. Ben eşim olmadan nefes alamıyorum. Ankara'ya annemlere gittiğim zaman aklım hep onda kalıyor. 24 saat büfede birlikte çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Bodrum'un Kumbahçe iskelesinde Bodrum Kalesi manzarasında fotoğraf çektiren çift, daha sonra nikahlarının kıyılacağı otele hareket etti. Burada
aileleri ve arkadaşları tarafından karşılanan çifte ilgi oldukça yoğun oldu.

"İNSANLAR SEVİNCE ENGEL TANIMIYOR"

Çiftin nikahların kıyan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, mutluluklar dileyerek, Vedat Ergüven ile yaşadığı anısını paylaştı.

Ergüven'i 2009 yılında ilçe merkezinde kartpostal satarken tanıdığını anlatan Kocadon, "Bazı insanlar karşısındaki insanlara çok güzel elektrik verir. Vedat beni görünce 'merhaba başkanım' dedi. Ben de Vedat'a 'merhaba kardeşim' dedim. O anda karşılıklı sevgiden gelen pozitif enerjiyi birbirimizden aldık. Müthiş bir kaynaşma oldu. O günden bu yanan arkadaşlığımız çok güzel devam ediyor" şeklinde konuştu.

Sevginin engel tanımadığını belirten Kocadon, "İnsanlar sevince engel tanımıyor. Her yeri aşıyorlar. Yeter ki gönül birliği, birlik ve beraberlik olsun, sevgi olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kıyılan nikahta Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Ali Demiröz şahitlik yaptı.

Nikah töreninde, Kocadon'un sorduğu "evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" sorusuna "evet" yanıtını veren çift, salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

Nikahın kıyılmasının ardından gelin, tekerlekli sandalyedeki damat Vedat Ergüven'in ayaklarına bastı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.