Askerlikte flaş düzenleme

Askerlikte flaş düzenleme

Askerlikle ilgili haber bekleyenleri ilgilendiren önemli düzenleme gerçekleştirildi. İşte haberin ayrıntıları;

Yeni düzenleme ile birlikte gurbetçi vatandaşların ödeme işi kolaylaştı. Dövizle askerlik yapacak gurbetçiler için ödeme işlemi artık başkonsoloslukta yapabilecek.

Gurbetçiler bedeli artık muhabir bankaya gerek kalmaksızın başkonsolosluklara ödeyecek. Adaylar, bulundukları ülkede muhabir banka olmayınca ödeme için başka bir ülkeye gitmek zorunda kalıyordu. Yılda 31 bin 500 kişi dövizle askerlik yapıyor.

Dövizle askerlik yapacak gurbetçi vatandaşlar için son Kanun Hükmünde Kararname’de bir düzenleme yapıldı. Buna düzenlemeye göre, dövizle askerlik için vatandaşların gerçekleştireceği ödeme işleminin muhabir bankaya gerek kalmaksızın başkonsolosluklarda yapılabilmesinin yasal zemini hazırlandı.

SONAR'dan son anket! Bayrakçı açıkladı: Erdoğan'ın işi çok zor!

Başkonsolosluklar ödeme kabul etmeye, uygulama yönetmeliğinin ve teknik altyapının hazırlanmasıyla birlikte başlayacak. Bu sayede, daha önce vatandaşlar başvuru yapmak için geldikleri Başkonsolosluklardan ödeme yapmak için tekrar bankaya gidip dekontu yine Başkonsolosluğa getirmek durumundaydı. Artık bu zaman kaybının önüne geçilmiş olacak. Ayrıca bir ülkede muhabir banka olmaması durumunda vatandaşların ödeme için başka bir ülkeye ya da Türkiye’ye gelip ödeme yapmasına da gerek kalmayacak.

ÖDEME KONSOLOSLUKLARA YAPILACAK

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu “Yurt dışındaki vatandaşlarımızın ödeme yönteminin kolaylaştırılmasına ilişkin talepleri dikkate alınarak, ödemelerin doğrudan başkonsolosluklarda yapılabilmesi için gerekli düzenleme yapılmıştır. Uygulamanın başlamasıyla yurt dışındaki mükellefler için önemli bir kolaylık sağlanacaktır” diye konuştu.

siyasetcafe.com

Kaynak:YeniŞafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.