ASO Başkanı Özdebir: İhracat bizim yaşam biçimimiz olmalı

ASO Başkanı Özdebir: İhracat bizim yaşam biçimimiz olmalı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayicilerin ihracat potansiyelinin artmasının ekonomi açısından kritik olduğunu belirtti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayicilerin ihracat potansiyelinin artmasının ekonomi açısından kritik olduğunu belirterek, "İhracatı kurumsallaştırmayıp, firmalarımızın makro hedeflerinden bir tanesi haline getirmediğimiz sürece, ihracatın nimetlerinden yararlanamıyoruz." dedi.

ASO Başkanı Özdebir, burada yaptığı konuşmada, program sürecinde katılımcılara 21 farklı konuda 90 saatlik bir eğitim verildiğini anımsatarak, "Ankara ekonomisinin belkemiğini oluşturan sanayicilerimizin ihracat potansiyelinin artmasının yalnızca firmalarımız için değil, tüm ekonomimiz açısından kritik olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum." diye konuştu.

"İHRACAT BİZİM İÇİN ARTIK YAŞAM TARZI OLMAK ZORUNDADIR"

Dünya Bankası tarafından yapılan bir çalışmada, Türkiye'nin ihracatının en önemli özelliklerinden birinin "esneklik" olarak tanımlandığını aktaran Özdebir, Türk ihracatçısının herhangi bir pazarda sorun olması durumunda hızlı bir şekilde farklı pazarlara yönelebildiğini söyledi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.