Atama bekleyenlere müjde!  Bakan Selçuk açıkladı,Aralık ayında...

Atama bekleyenlere müjde! Bakan Selçuk açıkladı,Aralık ayında...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, atama bekleyenler için müjdeyi verdi; "2019 yılında da bugün yapacağımız yerleştirme işlemi ile de 2 bin 183 kadro için ilana çıktık. Gelecek ay bir yerleştirme daha yapacağız" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devlet korumasından yararlanan gençlerin atanma sevincine ortak oldu. Programda konuşan Selçuk, "2003-2018 yılları arasında hükümetlerimiz döneminde işe yerleştirdiğimiz gençlerimizin sayısı 29 bine yaklaştı. 2019 yılında da bugün yapacağımız yerleştirme işlemi ile de 2 bin 183 kadro için ilana çıktık. Gelecek ay bir yerleştirme daha yapacağız. Böylelikle 2019 yılı içinde 3 bin 200 kadro ve pozisyona ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Devlet korumasından yararlanan 2 bin 183 genç, çekilen kura ile kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirildi. Gençlerin atamasının yapıldığı törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı. Ataması gerçekleşen gençler gözyaşlarına boğulurken, Bakan Selçuk da gençlerin sevincini paylaştı. Bugün dünyada farklı sebeplerle korunmasız yaşayan çocuk sayısının resmi rakamlara göre 150 milyonu, resmi olmayan rakamlara göre ise 400 milyonu aşmış durumda olduğuna dikkat çeken Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Bu trajediye son vermek de öncelikle devletlerin, sonra da hepimizin sorumluluğudur. Biz, çocuğun hem fiziksel, hem de psikolojik ve ahlaki gelişimi için gerekli şartların teminini toplumların temel görevlerinden biri olarak görüyoruz" dedi.

 

"Bugüne kadar 17 binden fazla çocuğumuzu evlat edinme hizmetinden faydalandırdık"

Bugün Sosyal Ekonomik Destek (SED) hizmetiyle kendi aileleri yanında destek verilen 126 bini aşkın çocuğun bulunduğunu ifade eden Selçuk, "Okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli geçirmeleri için de ortam ve imkanları sunabilmek için Okul Destek Projesi'ni başlattık. 23 ilde pilot proje olarak başlamıştı. Bugün 81 ile yaygınlaştırmış durumdayız. Bugüne kadar 14 bini aşkın çocuğumuzu projemize dahil ettik. 6 bine yakın koruyucu aile yanında 7 bini aşkın çocuğumuzun bakımını sağlıyoruz. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımızı uygun bulunan ailelerin yanına evlat edindirilmek üzere yerleştirerek imkanı sağlamaya devam ediyoruz. Bakanlığımız, evlat edindirme hizmetini gerçekleştiren tek resmi aracı kurum. 2018 yılında 647 çocuğumuz aileleri yanına yerleştirildi. Bugüne kadar 17 binden fazla çocuğumuzu evlat edinme hizmetinden faydalandırdık" dedi.
 

Siysetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.