Atatürk hayranı ressamdan Göbeklitepe sergisi

Atatürk hayranı ressamdan Göbeklitepe sergisi

İngiliz ressam Ned Pamphilon, en yeni eserlerini ‘ Göbeklitepe: Türkiye’nin Kültür Tacında Yepyeni Bir Mücevher’ ismini verdiği sergisiyle sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyor

Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu hayranlıkla resmettiği Atatürk temalı eserleri ile sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’un, 2015 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüğü ‘Göbeklitepe: Türkiye’nin Kültür Tacında Yepyeni Bir Mücevher’ isimli sergisi açılıyor. Eserlerini İstanbul1881 çatısı altında hayata geçiren Pamphilon’un 50 eserden oluşan yeni sergisi, 2-19 Kasım 2017 tarihleri arasında 42 Maslak’ta görülebilecek.

Göbeklitepe kazı alanına yaptığı inceleme gezisinde görme şansı yakaladığı yapı ve figürlerden çok etkilenen Pamphilon, Göbeklitepe’nin dünyanın tarihine ışık tutuğu ve Türkiye’nin bu önemli hazinesinin sanat platformlarında daha sık yer alması gerektiği düşüncesiyle çalışmalarına başlamıştı.

Sanatçı sergiye yönelik düşüncelerini şu sözlerle ifade ediyor:“Göbeklitepe’yi yalnızca toz toprağın içinde bulunmuş T şekilli bir grup kalıntı olarak mı görmeliyiz, yoksa Türkiye’nin kültür tacındaki bir diğer değerli taş olarak mı? Suriye sınırına böylesi yakın bir noktada, Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe, son dönemde büyük değişimlerin ortasında kısılıp kaldı. Belki de şimdi burası, bölgede ve ötesinde daha barışçıl tasavvurların oluşmasına katkıda bulunabilir. İnsanlık tarihine yönelik bu taptaze anlayış, yeni bir Rönesans’ın tohumlarını ekebilir.”

 

Siyasetcafe.com

 

1507537215_gobekli_study_06_gobeklitepe_gatherer_70cmx50cm.jpg

 

1507537219_gobekli_study_07_sketching_gobeklitepe_70cmx50cm.jpg

 

1507537222_gobekli_study_22_blood_water_or_organic_light.jpg

 

1507537223_gobekli_study_11_kirlian_colour_field_03_70cmx50cm.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.