Atatürk heykeline ‘don’ dikmek istediler

Atatürk heykeline ‘don’ dikmek istediler

Malatya’da bulunan Atatürk heykeliyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Heykele pantolon dikmek istediler. İşte haberin ayrıntıları;

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk heykeli ile yan yana duran çıplak genç heykelinden rahatsız olanlar ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar heykele şort giydirmek isterken bazıları ise ölçüsünü alıp pantolon dikmek istedi.

Malatya Kanalboyu Caddesi’nde, Orduevi ile İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı arasında bulunan ve 1947 heykeltıraşlar Nejat Sirel ve Hakkı Atamulu tarafından yapılan Atatürk anıtındaki ‘çıplak genç’ heykelinden rahatsızlık duyanlar bugün ortaya çıktı.

heykel.jpg

Heykelin çıplak olmasından rahatsızlık duyanlar yapılışından 71 yıl sonra heykeli giydirmek için formül arayışına girdi. Malatya Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata'nın heykele ‘şort giydirilsin' derken kentte terzilik yapan Mehmet Ali Yaman da heykelin ölçülerini alıp pantolon dikmeye hazır olduğunu ifade etti.

O dönemde bağış toplanarak yapılan anıtta yer alan Atatürk, genç atlet ve aralarında bulunan Türk bayrağı; Atatürk'ün en değerli mirası olan milli egemenliği Türk gençlerine emanet ettiğini sembolize eder.

siyasetcafe.com

ikramiye.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.