Atatürk iftiracısına hapis cezası

Atatürk iftiracısına hapis cezası

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Süleyman Yeşilyurt'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mustafa Armağan gibi Atatürk'e alçakça hakaret eden Süleyman Yeşilyurt'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Yeşilyurt daha önce tutuklanıp serbest bırakılmıştı.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar'ın hazırladığı iddianamede, 6 Mayıs 2017 tarihinde 'TVNET' isimli televizyon kanalında yayınlanan Yavuz Bahadıroğlu'nun (Niyazi Birinci) moderatörlüğünü yaptığı programa Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt'un konuk olarak katıldığı hatırlatıldı. “Derin Tarih" isimli programın bir bölümünde şüpheli Süleyman Yeşilyurt'un söz aldığı ve suça konu sözleri söylediği belirtildi.

İddianamede, Şüphelinin kullandığı ifadelerle Cumhuriyetin kurucu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün toplum ve izleyici gözünde gittiği bir müsamerede 17 yaşında bir kız çocuğunu beğenip evlatlık alıyormuş kisvesi altında Çankaya'ya götürüp onunla aşk hayatı yaşayan bir kişi gibi lanse etmeye çalıştığı, Atatürk'ün toplum gözündeki değerini düşürmeyi, toplumun bir kesiminin sinir uçları ile oynamayı toplumu tahrik etmeyi amaçladığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.