Atatürk’e hakaret eden akademisyene hapis cezası

Atatürk’e hakaret eden akademisyene hapis cezası

Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden akademisyene mahkeme hapis cezası verdi. İşte ayrıntılar;

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye hakaret ettiği, iftira attığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam hakkında açtığı ‘Atatürk ile İnönü'ye hakaret ve iftira’ davası sonuçlandı.

Açılan dava sonrasında mahkeme İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Hakan Sağlam'a iki yıl hapis cezası verdi fakat sanığın sabıkasının olmamasından dolayı ceza 1 yıl 8 aya düşürüldü.

Öğretim Üyesi Hakan Sağlam Atatürk ve İnönü hakkında ne demişti?

Dr. Mehmet Hakan Sağlam, katıldığı programda Mustafa Kemal Atatürk’ün Hint Müslümanları ve Pakistanlılar tarafından Mehmetçiğe gönderilen 5700 kg altını zimmetine geçirdiği iftirasını atmıştı.

İftira ve hakaretlerini sürdüren Sağlam, İsmet İnönü için ise "Dünyadaki bütün klimalar soğuk hava modunda çalışsa Kabe’yi mezar taşı diye getirip İsmet İnönü’nün mezarının üzerine kapatsalar, öteki dünyadaki cehennem azabından asla kurtulamaz” yorumunda bulunmuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.