Atatürk'e hakaret eden çocuğa Davutoğlu sahip çıktı! 'Yeri hapis değil...'

Atatürk'e hakaret eden çocuğa Davutoğlu sahip çıktı! 'Yeri hapis değil...'

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yaptığına dair görüntüler çıkan imam hatip öğrencisiyle ilgili açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yaptığına dair görüntüler çıkan imam hatip öğrencisiyle ilgili açıklama yaptı.

Tutuklanan gence “Ah Evladım” diye seslenen Davutoğlu 17 yaşındaki zanlının serbest bırakılması gerektiğini belirterek, “Evet çok büyük yanlış yaptın ama senin yerin hapis değil, bir daha tekrar etmeyeceği şeklinde bir taahhütle yapacağın samimi bir özür yeterli” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun bu çıkışı Atatürk’e hakarete sessiz kalan DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ı getirdi.

 

Davutoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:


“Şimdi sormak isterim hem sana hem seni malzeme yapanlara hem de seni tutuklayıp hapse koyanlara;

Hangisine yanalım?

İlim, ahlak, edep ve haya sahibi gençler yetişmesi için bir neslin bedel ödeyerek sahip çıktığı bir eğitim kurumunda böylesine ahlak-dışı görüntülerin yaşanmasına sebep olan sosyal iklime mi?

Özgür düşünce ışığında değerlendirilmeleri ve tarihimize yaptığı katkıları dolayısıyla saygıyla anılmaları gereken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere tarihi şahsiyetlerimizin ortak bir hafızaya değil de toplumsal kutuplaşmaya alet edilmesine mi?

Vahim bir ahlaki hata işleyen 17 yaşında gencin pedagojik rehabilitasyona tabi tutulması gerekirken ifşa edilerek ve tutuklanarak düzeltilmesi mümkün olmayan bir kadere mahkûm edilmesine mi?

Yayılmaması gereken bu çirkin davranışın görüntülerinin yayılması ile her seferinde Atatürk’e tekrar tekrar hakaret edilmesine yol açıldığının görülmesine rağmen toplumsal linç kampanyası için bunun kullanılmasına mı?

Gittikçe derinleşen bu cinnet hali karşısında akıl, vicdan, bilim ve basiret ile davranmak zorundayız.”

 

TANTAN'DAN SERT TEPKİ

 

Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Tantan sosyal medya hesabından şunları söyledi:

 

'Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret ve benzeri davranışlar asla kabul edilemez. Atatürk'ü anlayamayan bir nesil Türkiye için büyük bir tehdit oluşturuyor. Dünya tarihinde dehası ve cesaretiyle milletimize armağan sayılan Atatürk'ü çocuklarımıza daha iyi anlatmalı, Nutuk’un her bir vatandaşımız tarafından özümsenmesini sağlamalıyız. Bunun için toplum olarak çağdaş bir eğitim sistemi anlayışına sahip olmamız gerekiyor.

Modern dünyadan kopan gençlerin sayısı arttıkça, nitelikli insan kaynağımızın diğer ülkelere beyin göçü ve mülteci istilası, ülkemizin demografik yapısını olumsuz etkilemekte ve geleceğimiz için tehdit oluşturmaktadır. İslam dini Vahabizm tekeline bırakılamaz. Vahabizm anlayışı; İngilizlerin ulusal kimliği yok etmek amacıyla İslam ülkelerine de yaymaya çalıştığı emperyalist bir amaca hizmet ediyor. Tarihsel sürece bakıldığında Irak, Suriye ve Cezayir laik kimliğe sahip ülkelerdi ve bu ülkelerde Vahabizm egemen kılınmak istendi.

Vahabizmden korunmanın yolu inanç özgürlüğüdür. Türk toplumu Atatürk'ün önderliğinde inanç özgürlüğüne kavuştu. Atatürk'ü karalama çabalarının arkasında milleti inanç özgürlüğünden yoksun bırakma girişimi vardır. Türk milleti özgürlüğüne kavuşurken bunun bedelini canı ve malıyla ödedi. Emperyalistler ve onların iç işbirlikçileri Atatürk'ün bu topluma aşıladığı ruhu hâlâ anlayamıyor. Fakat toplumun varlığını tehdit eden sorunlardan kurtulması ve bunları siyasi gündeme taşıması gerekiyor. Bu bakımdan “Millî Eğitim” meselesi; güvenlik mimarisi çerçevesinde yeniden düşünülerek, modern dünyaya uyumlu, milli şuuru yüksek gençler yetiştirmeyi hedeflemelidir. Son yıllarda eğitimde yapılan sayısal ya da nominal değişiklikler hiçbir işe yaramayacaktır.'

 

ÖZTÜRK YILMAZ: İMAM HATİPLER SİYASAL İSLAMCILARIN İDEOLOJİK KAMPINA DÖNDÜ

 

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'da sosyal medya hesabından Atatürk'e hakarete tepki gösterdi.

 

Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

 

'Siz, mantar gibi sayıları artan imam hatipleri devletin din eğitimi veren okullarından çıkartıp, siyasal islamcıların ideolojik eğitim kampına dönüştürürseniz, bu aymazlara da davetiye çıkarmış olursunuz! 

Bu ülkeye en büyük zararı siyasal islamcılar ve onların arka bahçesinde yer alan yapılar verdi. Dinimize ve rejimimize ciddi darbe vurdular! İmam hatiplerde müfredata siyasal islamcıların propagandası değil, samimi ve gerçek din derslerine ilaveten daha çok ahlak,  daha çok yurtseverlik ve  daha çok milli tarih dersleri konmalıdır.'

 

SEZEN AKSU: ATATÜRK'E HİÇBİR ŞEY OLMAZ ÇOCUK

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yaptığı gerekçesiyle tutuklanan A.E.S.'ye ünlü şarkıcı Sezen Aksu'dan mektup geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ünlü şarkıcı mektubunun başına "Atatürk'e hiçbir şey olmaz çocuk" notunu düştü.

 

Sezen Aksu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 

“Atatürk’e hiçbir şey olmaz çocuk!

Ah çocuk… Bu davranışının seni ne kadar küçük düşürdüğünü anlayabilseydin keşke…

Bu yaptığınla Atatürk değerinden kaybeder zannedecek kadar meraksızlığa, bilgisizliğe mahkum edildiğin için, sadece mahallenin alkışlarına talipsin. Bugün kendine bir iyilik yap, “Benim bugüne kadar hiç kendi fikrim oldu mu?” sorusunu bir sor. Bugüne kadar merak etmediklerini bir kereliğine de olsa merak et. Kendini hiç farketmediğin için; yasaklarla, günahlarla sana anlatılanlara itiraz edemediğin; enerjisi, öz değeri içine kapatılmış, dış dünyayla bütün algı şansları elinden alınmış bir çocuk olduğun için, bu edebiyatsız, bilimsiz ama zahmetsiz hayatın konforuna teslim olmuşsundur belki. Bir düşün, kendini nerelerde yetersiz, değersiz hissettiğini ama kendine dürüst ol. Gir arama motorlarına, merak ettiğin bir konuda mesela kimlik meselesiyle ilgili -ki insanın en önemli değeri- bütün kaynakları oku, bunları size kimlerin yaptığını, neden yaptıklarını öğrenmek zorundasın, hakikatle gerçekten ilgileniyorsan elbette. Belki seni bu kadar düşmanlaştıran nedeni keşfedersin… Bunun sonucunda zihninde oluşan fikir senindir. Böyle taşkın, ölçüsüz, ilkel tepkiler, senin kimliğini ilk insan kategorisinden hallice yapar. Bu da ömür boyu değer duygusundan, saygıdan açlığa mahkumiyet yani kimliksizleşmektir.

Bu o kadar ağır bir şeydir ki insanı canavara dönüştürür. Atatürk’e hiçbir şey olmaz çocuk! O saygıyı haketmek istiyorsan düşünmek zorundasın. Bu arada terbiye iyi bir şeydir; senin de herkesin de hayatını güzelleştirir. Öğrenmek iyi bir şeydir, cevherini ortaya çıkarır.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.