Atatürk'e hakaret eden öğretim görevlisine Hilal Kaplan'dan destek

Atatürk'e hakaret eden öğretim görevlisine Hilal Kaplan'dan destek

Atatürk'e hakaret etme suçundan ceza alan Araştırma görevlisi, aldığı ceza için, "Bu benim şahsıma verilmiş şeref madalyasıdır" dedi.

Marmara Üniversitesi "Araştırma Görevlisi" Furkan Bölükbaşı, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği için 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldı.

Bölükbaşı aldığı cezayı “Şeref madalyası” olarak niteledi. Bölükbaşı’nın avukatı ise Atatürk’e yönelik hakaretler için “Kemalizm ideolojisine yapılan ifade hürriyeti kapsamındaki eleştirilerdir” yorumunu yaptı.

SERBEST KALDI

Bölükbaşı'nın aldığı cezada ‘İyi hal indirimi’ uygulandığı için  serbest bırakıldı.

 

Marmara Üniversitesi ‘Araştırma Görevlisi’ Furkan Bölükbaşı, 2017 yılında sosyal medya ve Ekşi Sözlük’te  Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içerikli paylaşım yaptı, yorumda bulundu. 

Bu suçları nedeniyle, Bölükbaşı hakkında Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’unda düzenlenen Atatürk’e ‘alenen hakaret etmek ve sövmek’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bölükbaşı davanın 23 Şubat 2021 tarihli karar duruşmasında paylaşımı kendisini yapmadığını ve Ekşi Sözlük’teki yorumlarının da suç unsuru oluşturmadığını ileri sürdü.

CEZA İÇİN "ŞEREF MADALYASI" DEDİ

Bölükbaşı, hapis cezasını sosyal medya hesabından “Şeref madalyası” olarak değerlendirdi ve ceza almasına neden olan ifadelerin yer aldığı yazılı bir açıklama yayımladı.

HİLAL KAPLAN'DAN DESTEK

Bölükbaşı’na sosyal medyadan ‘gazeteci’ Hilal Kaplan  destek oldu. Kaplan, Bölükbaşı’na verilen ceza için “İfade özgürlüğü savaşçıları sessiz çünkü dertleri ifade özgürlüğü değil; bize istedikleri gibi hakaret etme ve sindirme özgürlüğü” dedi.

 

hilal-kaplan.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.