Atatürk'e hakaret eden sosyal medya provokatörü gözaltına alındı

Atatürk'e hakaret eden sosyal medya provokatörü gözaltına alındı

Lüks arabaların içinde çektiği provakatif videolarla sosyal medyada ünlü olan ve herkesin tepkisini çekenTuğrul Selmanoğlu, 5816 sayılı, 'Atatürk aleyhine işlenen suçları' düzenleyen yasaya muhalefet suçu gerekçesiyle gözaltına alındı.


Tuğrul Selmanoğlu'nun 5816 kanununa muhalefetten etmek suçundan gözaltına alındığı belirtildi. 5816 nolu yasa "Atatürk aleyhine işlenen suçlar"ı düzenliyor.

selman-1.jpg
Selmanoğlu, ultra lüks arabalarında çektiği ve halka hallerine şükretmeleri gerektiğini anlattığı AKP propagandası videolarla sosyal medyada alay konusu olmuştu. Selmanoğlu, AKP'nin tv kanallarında da sık sık programlara çıkarılıyor.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Nöbetçi savcıya ifade verdiğini belirten Selmanoğlu Çağlayan Adliyesi önünde "Suçlama komik. Beyaz Tv'de Atatürk'e mülteci demişim falanfilan. Dünyanın hiçbir yerinde mülteci hakaret değildir." diyerek kendisini savundu.

ATATÜRK DÜŞMANI YAZAR TEZCAN'DAN SELMANOĞLU'NA DESTEK

Atatürk düşmanı yazar Fatih Tezcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Selmanoğlu'na destek verdi. Tezcan yaptığı paylaşımda ''Tuğrul Selmanoğlu Mustafa Kemal’e ‘mülteci’ dediği için 5816’dan alınıp adliyeye götürülmüş.

1-Birine ‘mülteci’ demek hakaret değildir ama bir puta ‘mülteci’ demek tabi hakarettir.

2-Mülteci midir bilmem ama Millet’in âcilen kurtulması gereken, faşist bir ideolojinin kurucusudur.'' açıklamasında bulundu.

tezcan.JPG

Siyasetcafe.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum