Atatürk'e hakaret eden Tunceli Gençlik Hizmetleri müdürü Fevzi Aytar görevden alındı

Atatürk'e hakaret eden Tunceli Gençlik Hizmetleri müdürü Fevzi Aytar görevden alındı

Atatürk'e hakaret eden Tunceli Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Hizmetleri Müdürü Fevzi Aytar görevden alındı.

Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Gençlik Hizmetleri Müdürü Fevzi Aytar, kurum içinde personel ile iletişimin hızlı sağlanması için oluşturulan 'Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü' WhatsApp grubunda 20 Ağustos'ta Atatürk ve Anıtkabir’i Yahudilikle ilişkilendiren bir yazıyı paylaştı. 

Kısa süre sonra grupta bulunan personelin tepki göstermesi ve bazılarının da gruptan ayrılmasından sonra Aytar, "Arkadaşlar çocuklar telefon ile oynamışlar yanlış paylaşımlar olmuş" diyerek kendisini savundu ve daha sonra da yazıyı sildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Tunceli İl Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre; Fevzi Aytar açığa alındı. 

Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün; Aytar'ın, Atatürk ve Anıtkabir’i Yahudilikle ilişkilendiren paylaşımının Gençlik ve Spor Bakanlığı'na göndermesinden sonra Bakanlığın hafta başında Gençlik Hizmetleri Müdürü'nü görevden aldığı ortaya çıktı.

Yazının, WhatsAap grubundan paylaşılmasının ortaya çıkması sonrası Tunceli Valiliği'nin talimatı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Feyzi Aytar hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri Fevzi Aytar hakkında soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.