Atatürk’e hakaret eden yazarlara şok!

Atatürk’e hakaret eden yazarlara şok!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e televizyon programlarında veya canlı yayınlanan sohbetlerde, söyleşilerde hakaretler eden iki yazara büyük şok.. İşte haberin ayrıntıları;

Atatürk’e hakaret etmekten çekinmeyen iki sözde yazarın kitapları toplatılıyor.

Atatürk’e hakaretle gündeme gelen Yavuz Bahadıroğlu ve Kadir Mısıroğlu’nun Çorum Belediyesi tarafından açılacak kütüphaneler için okullara kitap dağıtıldığı öne sürüldü. Büyük tepki gören haberin ardından Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada kitapların 16 okula dağıtıldığı ve daha sonra toplatıldığı belirtildi.

Çorum Belediyesi tarafından okullarda açılacak Z- kütüphaneler için ildeki bazı okullara kitap listesi çıkarılarak gönderildi. Gönderilen kitaplar arasında Yavuz Bahadıroğlu’nın ‘Kemalist Yalanlar’, ‘Sunguroğlu II’, ‘Zikir Fikir Şükür’, ‘Can’ın Hatıra Defteri’ ile Kadir Mısıroğlu’nun ‘Yunan Mezalimi’, ‘Lozan Zafer Mi? Hezimet mi?’ adlı kitaplarının da yer aldığı öne sürüldü.

Ayrıca bu isimlerin kitapları dışında farklı yazarlara ait ‘Başörtümle Çok Mutluyum’, ‘ Temel Dini Bilgiler Rehberim- İbadet’, ‘Sahabelerle Değerler Eğitimi’, ‘ Minik Mümin’, ‘ Benim Haccım’ isimli çocuk kitaplarının okullara gönderildiği belirtildi.

EĞİTİM-İŞ BAŞKANI'NDAN TEPKİ

Yazar Bahadıroğlu ve Mısıroğlu’nun kitaplarının okullarda dağıtıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Çünkü bu yazarlar geçen yıl katıldıkları bir televizyon programında Atatürk’e hakaret etmiş ve savcılık tarafından “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından başlatılan soruşturmada ifade vermişlerdi. Bu isimlerin kitaplarının eğitim kurumlarında yer almasına Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, tepki göstererek kitapların toplatılması gerektiğini söyledi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Çorum Belediyesi Z-Kütüphaneler kuruyor. Belediye bir firma ile ihale yapmış, dağıtım şirketine bir kitap listesi verilmiş. Şirket listelerde olan bazı kitapları bulamamış. Bunun üzerine dağıtıcı firma listeyi tamamlamak için belediyenin listesinde olmayan kitapları okullara dağıtmış. 16 liseye dağıtılmış. Ancak bu kitaplar toplatıldı.

A&G'nin anketinden Erdoğan çıktı

DİĞER YAŞ GRUPLARI DA İNCELENECEK

Bir iki okul kaldı onlar da bugün (4 Ocak) toplatılacak. Küçük yaş grubundaki çocuk kitapları ile ilgili henüz bilgi ulaşmadı. Onlarda da bu yazarlar varsa toplatılacak. O kitapların dağıtılıp dağıtılmadığını şu an bilmiyorum ama Diyanet İşleri Başkanlığı gibi resmi kurumların kitaplarını toplatmayız. Diğer kitaplar toplatılıyor.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.