Atatürk’e hakaret eden Akar için yeniden tutuklama talebi

Atatürk’e hakaret eden Akar için yeniden tutuklama talebi

CHP Milletvekili Gamze İlgezdi, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar için yeniden tutuklama talebinde bulundu.

Sohbetinde Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği için tutuklanan Hasan Akar hakkındaki bozma kararına istinaden CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne karara direnme, tekrar tutuklanma ve müdahillik başvurusunda bulundu.

Bakırköy 18.Asliye Ceza Mahkemesine başvuran Gamze Akkuş İlgezdi, başvuru dilekçesini sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaştı.

"Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar hakkındaki davaya müdahillik ve tekrar tutuklanması talebinde bulundum.”

İşte CHP İstanbul Milletvekili İlgezdi'nin mahkemeye verdiği dilekçeden bir bölüm:

"Atatürk'e, '1938'de geberen p.ç' diyerek hakaret eden Hasan Akar'ın 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçlarından aldığı 2 yıl 6 aylık aldığı hapis cezasını İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmuştur. Mahkeme bozma kararı ile birlikte sanığın tahliyesine karar vererek dosyayı, kararı veren Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne geri yollamıştır.

Mahkemenin bu kararına istinaden Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptığım başvuru ile 'Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etmek ve halkı kin düşmanlığa tahrik eden' Hasan Akar hakkında verilen kararda direnilerek, derhal tekrar tutuklanması ve davaya müdahillik talebinde bulunduğumu, davanın takipçisi olacağımı basına ve kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.