Atatürk’e Kadıköy ve Maltepe’de muhteşem anma

Atatürk’e Kadıköy ve Maltepe’de muhteşem anma

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 81’inci yılında Kadıköy'de binlerce kişi tarafından oluşturulan ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ ile anıldı. Maltepe’de de atamız havada, karada ve denizde yad edildi.

Kadıköy’de binlerce kişi “Ata’ya Saygı Zinciri”nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için el ele verdi. Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahil yürüyüş yolu boyunca oluşturulan 6,5 kilometrelik insan zincirinde saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçildi.  

 

m5-min.jpg

 

k-1-min.jpg

 

10 Kasım “Ata’ya Saygı Zinciri” ne katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköy’ün birlik ve beraberlik içerisinde Ata’sının yolunda yürüdüğünü, Ata’sının devrimlerine sahip çıktığını görüyoruz. Bugün burada sadece Kadıköylüler yok, bütün Türkiye var. Kadıköy’de düzenlenen anma töreni her sene biraz daha kalabalık oluyor. Çünkü Atatürk’ün bu ülke için yaptıklarını her geçen gün daha iyi anlıyoruz” diye konuştu.

 

2013 yılından bu yana Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından düzenlenen ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ne denizden de yelkenliler, kanolar, su jetleri ve tekneler eşlik etti. Karadan, denizden ve havadan Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin açıldığı etkinlikte, Kadıköy’de faaliyet gösteren spor kulüpleri de yer aldı. Paramotorların havada Türk bayrakları ve Atatürk posteri açtığı törende, deniz içinde de dev bayraklar açıldı.

 

 

 

MALTEPE’DE DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER VARDI

 

Binlerce Maltepeli sahil yolunda, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle ilçe sahilinde Ata’ya saygı zinciri oluşturdu. Maltepelilere, Atatürk’ün vefatının 81’inci yıldönümünde 16 dalgıç da eşlik etti. Ata’ya Saygı Dalışı etkinliğinde uzun yıllardır İstanbul’da çalışan, Atatürk aşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu, Atatürk posteri ve dev Türk bayrağını sönmeyen meşaleler eşliğinde, denizden çıkarıldı. Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da hazır bulunduğu anma töreninde 3 paraşütçü de Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı.

 

 

m-2-min.jpg

 

 

m-3-min.jpg

 

m-4-min.jpg
 

 

ÇOCUK KOROSUNDAN KONSER

Hüzün ve gözyaşları içerisinde anmaya katılan Maltepelilere, daha sonra Maltepe Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu tarafından mini bir konser verildi. Konserde “Atam Sen Rahat Uyu”yu, “Mustafa Kemal Özgürlük Demek”i ve “10. Yıl Marşı”nı seslendirdiler. Koro izleyenlerden tam not alırken, dakikalarca alkışlandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.