Atatürk’ün kitapları sergide

Atatürk’ün kitapları sergide

Mustafa Kemal Atatürk’ün, askerlik yıllarında, cephelerde, yolculuklarında ve Cumhuriyetimizin kuruluş çalışmalarını sürdürdüğü senelerde okuduğu kitapların reprodüksiyonlarından oluşan seçkin koleksiyon 29 Ekim’den itibaren Maltepe Park AVM’de olacak

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün idealleri ve ruh hali bu kitapların satır aralarında... 4000’e yakın (tam 3.997 kitap) kitaptan süzülüp gelen, Atamızın altını çizdiği satırlar ve düştüğü notlar, O’nun bugüne kadar görmediğimiz yönlerini anlamamızı ve düşünce dünyasına girmemizi sağlıyor.

Tarihin en büyük devlet adamlarından Mustafa Kemal Atatürk’ün, askerlik yıllarından Cumhuriyet’i kurduğu yıllara kadar okuduğu kitapların reprodüksiyonlarından oluşan koleksiyon Maltepe Park’ta, 29 Ekim – 10 Kasım tarihleri arasında İstanbullular ile buluşuyor.

3.997 kitabın; 1.741’i Çankaya Köşkü’nde, 2.151’i Anıtkabir Müzesi’nde, 102’si İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi’nde ve 3’ü Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi’nde bulunuyor. Büyük kısmı Osmanlıca, Fransızca ve Almanca olan bu kitaplarda Atamızı daha iyi tanımamıza olanak sağlıyor.

Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun özel arşivini paylaşan oğlu Mustafa Kemal Ulusu da “Atatürk’ün Yanı Başında” kitabının imza günü ve sinevizyon gösterisi için 29 Ekim Pazar günü, saat 15.00 – 17.00 arasında Maltepe Park’ta olacak.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.