Atatürk’ün Meclis konuşmaları kitap oldu!

Atatürk’ün Meclis konuşmaları kitap oldu!

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1920-1938 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gizli ve açık oturumlarında yaptığı konuşmaları ve Meclis’te okunan tezkereleri ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları’ adlı kitapta bir araya getirildi.

Mustafa Kemal’in kaleme aldığı, 23 Nisan 1920’deki Büyük Millet Meclisi’ni açış konuşmasıyla başlayan ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları’ adlı kitap, Atatürk’ün 1 Kasım 1938’de yaptığı konuşmayla sona eriyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün 1920 ve 1938 yılları arasında yaptığı, günümüze de ışık tutan konuşmalarını eksiksiz olarak sunan kitap, Cumhuriyet tarihimiz için eşsiz bir kaynak teşkil ediyor.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları kitabında yer alan metinler, günümüz okurunun kolayca okuyup anlaması için sadeleştirilirken, dönemin söyleyiş özellikleri korunarak sadece bugün anlaşılmayan sözcüklerin günümüzdeki karşılıkları kullanıldı.

 

Kurtuluş Güran’ın sadeleştirerek yayıma hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk’ün Mecli̇s Konuşmaları TBMM’nin kuruluşunun 100. yılında İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarla buluşturuyor.

 

1youtube-005.jpg

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.