Atatürk'ün partisinde 'Atatürk' düşmanı! İl başkanı 'Atatürk' demeyi hazmedemiyormuş

Atatürk'ün partisinde 'Atatürk' düşmanı! İl başkanı 'Atatürk' demeyi hazmedemiyormuş

Atatürk'ün partisinin İstanbul İl Başkanı olduğunu unutan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Atatürk” demeyi tercih etmediğini söyledi.

Canan Kaftancıoğlu CHP'nin 97. kuruluş yıldönümüne denk gelen 9 Eylül günü internet ortamında yapılan ‘Taksim Toplantıları’nın onur konuğu oldu.

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, “Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği” başlıklı bir sunum yapan Kaftancıoğlu’nun yaklaşık 1.5 saatlik konuşmasında Atatürk'e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ismini kullandığına dikkat çekti.

 

Yılmaz yazısında, toplantıya katılan Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi, Mustafa Kemal Gençlik Vakfı kurucu üyesi ve 1995-1999 TBMM Başkan Vekili olan Uluç Gürkan’ın Kaftancıoğlu'na “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi” diye sorduğunu, Kaftancıoğlu’nun ise şu yanıtı verdiğini aktardı:

 

“Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.'

 

Bu yaklaşım; ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganını ‘militer’ bulan Kaftancıoğlu'nun, ‘Mustafa Kemal'in yoldaşlarıyız’ demeyi tercih ettiği açıklamasını hatırlattı” diyen Yılmaz, Uluç Gürkan'ın, Kaftancıoğlu'nun yanıtına ilişkin yorumunu da aktardı.

 

CHP'YE ÜYE BİLE OLMAMASI GEREKİR

 

Serpil Yılmaz’a konuşan Gürkan, “Cevap hiç anlamlı değil. Kasıtlı kullandığını da itiraf ediyor. Bu tutumdan ‘Kurtuluş Savaşı'nın lideri tamam; Cumhuriyet devrimlerine hayır' anlamı çıkar. Atatürk ifadesine kendini ait hissetmeyen birisinin bırakın parti kademelerinde yönetici olmayı, CHP'ye üye bile olmaması gerekir. CHP Tüzüğü'nün birinci maddesi Atatürk'ü ebedi kurucu başkanı kabul eder” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan, Uluç Gürkan sosyal medya hesabından da konuya imada bulunan bir paylaşım yaptı:

 

canan-006.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum