Atatürk'ün yapay zekayla yapılan fotoğrafında yer alan FETÖ'cü tepki gördü

Atatürk'ün yapay zekayla yapılan fotoğrafında yer alan FETÖ'cü tepki gördü

Mustafa Kemal Atatürk'ün yapay zeka teknolojisi kullanılarak yapılan fotoğrafında arkada görülen kişinin FETÖ'den hüküm giyen Salih Ulusoy olduğu iddiası tepki topladı.

Gelişen teknolojiyle birlikte yapay zeka da bambaşka bir boyuta taşındı. Her geçen gün yeni bir adımın atıldığı alanda, yapay zeka ile yapılan canlandırmalar dikkat çekiyor.

Son olarak bir sosyal medya kullanıcısı yapay zeka kullanarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün yüz çizgileri ve vücut ölçülerini bugünkü kıyafetlere uyarlayarak çizdi. Atatürk'ün daha önce de yapay zeka ile canlandırılmış bir karesi ortaya çıkmıştı. Fotoğraf binlerce kez paylaşılmıştı.

 

BEĞENİ TOPLADI

 

Ortaya çıkan fotoğraf sosyal medyada büyük beğeni topladı. Yüzlerce kullanıcı #Atatürk etiketi altında yorumlar yaptı. Hastagh Twitter'da gündem oldu.

 

ARKADAKİ İSME DİKKAT

 

Ancak daha sonra fotoğrafın aslında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a ait olduğu, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu fotoğrafa fotoşopla eklendiği öne sürüldü. Ayrıca fotoğrafın arkasında görülen ismin ise FETÖ'den hüküm giyen Salih Ulusoy olduğu iddia edildi.

 

guguu.jpg

ddddddddddd-002.JPG

 

Sosyal medya kullanıcıları duruma tepki göstererek söz konusu fotoğrafları hesaplarından paylaştı. Tarihçi-Yazar Naim Babürlüoğlu da duruma tepki gösterdi.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.