Ateşkes kararından sonra Ermenistan’da sevinç gösterileri

Ateşkes kararından sonra Ermenistan’da sevinç gösterileri

Dağlık Karabağ savaşının on üçüncü gününün sonunda ilan edilen ateşkesin ardından Ermenistan'da kutlamalar başladı. Kararla birlikte halk bu gelişmeyi sokaklara çıkarak kutladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan vardı. Rus bakan Sergey Lavrov gece yarısı 03.00'te kameraların karşısına tek başına geçti ve ateşkes kararını canlı yayında dünyaya duyurdu. Azerbaycan ile Ermenistan'ın anlaşmaya vardığı ateşkes, bugün yerel saatle 12.00'den (TSİ 11.00) itibaren başladı. Taraflar cenazeleri ve esirler değişimini sağlayacak.

Rusya'dan kararın açıklanmasının ardından Ermenistan sokaklarında büyük hareketlilik başladı.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının Moskova'daki görüşmelerinin ardından Ateşkes kararı alması cephede darbe üzerine darbe yiyen Ermenileri rahatlattı.

Ateşkes haberinin gelmesi ile birlikte gece saatlerinde başkent Erivan'da sokaklara çıkan Ermeniler kutlamalar gerçekleştirdi. Çok sayıda Ermenistan vatandaşı bayraklarla sokaklara akın etti.

Bugüne kadar Azerbaycan korkusuyla yaşayan Ermenistanlılar, ateşkes ilan edilmesiyle sevinçlerini sokağa çıkarak kutladı.

Bu görüntüler sosyal medyada da gündem oldu. Yıllardır sivillere saldırarak katliamlar yapan Ermenistan'a seslenen sosyal medya kullanıcıları haklı olarak, 'Bu kadar korkuyordunuz madem niye saldırıyorsunuz?' yorumlarında bulundu.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.