Athena Gökhan'ın koronavirüs paniği

Athena Gökhan'ın koronavirüs paniği

Türkiye, İran'dan gelen koronavirüs salgını tehdidi konusunda alarma geçti. İran ile sınır kapıları kapatılırken virüs salgınının Türkiye'ye sıçrama riski üzerine özel mücadele birimleri ve karantina alanları oluşturuldu.

Türkiye'de yeterli önlemlerin alınmadığını savunan muhalif çevreler ise halkı paniğe sevk etmek için sosyal medyada ilgili kurumları karalama kampanyası başlattı.

Türkiye, Çin'de ortaya çıkan ve son olarak komşu ülke İran'a sıçrayan koronavirüs nedeniyle özel önlemler almaya devam ediyor.

 

screenshot-31.jpg

 

İRAN'DA ÖLENLERİ SAYISI 50'YE YÜKSELDİ

İran'da dün hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükselmesinin ardından sınırların kapatıldığı duyurulmuştu. Bugün de ülkeden korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre İran'da hastalıktan ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

ÖNLEMLER ALINIYOR

İran'da hastalık hızla yayılırken gözler Türkiye'de alınan önlemlere çevrildi. Sağlık alanında dünyanın sayılı ülkelerinden olan Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre önce önlemlerini almak amacıyla çalışmalarına başladı.

Sağlık Bakanlığı, Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılmaya başlayan koronavirüsü için haftalar öncesinden harekete geçti.

Vaka tespit edilmesi halinde hastaların tedavi için gözetim altında tutulacağı şifreli karantina odaları oluşturuldu.

Hatta, Dünya Sağlık Örgütü'nün, "Türkiye için uygulanmasının erken olduğunu" belirtmesine karşın termal kamera sistemleri ve maske uygulaması 13 Ocak'ta henüz alarm durumu ortaya çıkmadan devreye sokuldu.

Bulaşıcı Hastalıklar Koordinasyon Merkezi ve Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde oluşturulan özel bilim kurulları öncülüğünde tüm tedbirler hızla alınmaya başlandı.

 

screenshot-33.jpg

 

"PANİK VİRÜSÜ"NÜ YAYIYORLAR!

Ancak tüm bu alınan tedbirlere ve Türkiye içerisinde herhangi bir vaka görülmemesine karşın felaket tellalları toplumda korku ve panik yaratabilmek için devreye girdi.

Özellikle muhalif kesimden peş peşe halkı paniğe sevk edecek açıklamalar gelmeye başladı. "Panik virüsü" sosyal medyada dolaşıma sokulurken, CHP'li bazı isimlerin gerçekle bağdaşmayan iddia ve söylemlerine şarkıcı Gökhan Özoğuz da katıldı.

Özoğuz, İran'daki virüs salgını hakkındaki bir haberi sosyal medya hesabında "Geliyor" notu düşerek takipçileriyle paylaştı.

 

screenshot-28.jpg

 

MÜSTEHAK BİZE
Alınan tüm önlemlere karşın bunları görmezden gelen ve ilgili kurumlara konu hakkında hiçbir bilgisi olmamasına rağmen mesnetsiz suçlamalar yönelten Athena Gökhan, "Yarın sokaklara çıkamayacak hale gelince mi önlem alacağız? Eğer böyle yaparsak her şey müstahak bize." ifadelerini kullandı.

 

screenshot-29.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.