Atila Kaya Denizli'de konuştu, 'Niyet Hayır, Akibet Hayır'

Atila Kaya Denizli'de konuştu, 'Niyet Hayır, Akibet Hayır'

Başkanlık Sistemi için Anayasa Değişikliğine HAYIR diyen ve MHP'deki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İstanbul Milletvekili Atila Kaya, kendisine destek veren Ülkücü Ocakları Başkanları ile birlikte Referandumda HAYIR çalışmalarının startı

MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden eski Ülkü Ocakları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya, kendisine destek veren eski Ülkü Ocakları Başkanları ile birlikte Başkanlığa Hayır çalışmalarına Denizli’den başladı.

 

Atila Kaya, Başkanlık Sistemine yönelik çok ağır eleştirilerde bulunup, tek adam rejimine hayır diyerek, “Bu sistemden ülkeye ve millete hayır gelmez. Başkanlık ülkeye federatif yapı getirir. Ülkeye bölünme getirir” diyerek, “Niyet Hayır, Akibet hayır” dedi.

 

Başkanlık sistemine 'hayır' diyeceğini açıklayarak partideki görevinden istifa eden eski Ülkü Ocakları Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, kendisine destek veren eski Ülkü Ocakları Başkanları ile birlikte 'Başkanlığa Hayır' çalışmalarına Denizli’den başladı.

 

Toplantıya Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları Harun Öztürk ve Suat Başaran da katıldı.

 

Atila Kaya, Başkanlık Sistemine yönelik çok ağır eleştirilerde bulunarak, "tek adam rejimini kabul etmiyoruz. Bu sistemden ülkeye ve millete hayır gelmez. Başkanlık ülkeye federatif yapı getirir. Ülke bölünmeye gider” dedi. 

 

Rejim değişikliğine 'fiili durum'un gerekçe gösterilmesine de çok sert tepki gösteren Kaya,"Yarın yeni fiili durumlar ortaya çıkarırlarsa yeniden Anayasa mı değiştireceğiz? Yeni fiili durumlar ortaya çıkarsa ne olacak?" şeklinde konuştu.


Atilla Kaya'nın konuşmasından satır başları şöyle:

 

 

Referandumun yapılmasına 2 aydan daha az bir süre kaldı. Biz gücümüz yettiği sürece, ülkemizin dört bir yanına dolaşarak niye 'hayır' dediğimizi, neye 'hayır' dediğimizi kimseyi zan altında bırakmadan biz 'hayır' deyişimizin gerekçekelerini anlatacağız. 

 

Ama Denizli'de son 2 gün içerisinde yaşanan hadiseler bize aslında anlatacaklarımızdan çok daha önemli bir şey anlatmıştır. Daha bu referandum oylanmadan, Türk milletinin onayı alınmadan nasıl bir tek parti anlayışı içerisinde bürokrasinin kendini konumlandırdığını, hele bir de Allah muhafaza bu Anayasa referandumdan geçerse Türkiye'nin hangi tehlikelerin beklediğini bu uygulama çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.

 

Anayasa ile güvence altında olan toplantı hakkımız, görüşlerimizi vatandaşlara ulaştırma hakkımız, onlarla sohbet etme hakkımız keyfi gerekçelerle nasıl engellenmeye çalışıldığı çok açıka ortaya çıkmıştır.

 

Bir Anayasa Türkiye'nin sistemini, rejimini değiştirecek bir Anayasa oylaması yapılıyor. Ben bu Anayasa değişikliğinin gündeme gelişi ve gündeme getirilişinin sakatlığı ve bu sürecin nasıl olduğu hakkında düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

 

Ekonomiden teröre kadar birçok sorun, parlamenter rejimin bu sorunları neden çözemediği, parlamenter sistemin bu sorunları çözmede hangi eksiklerin olduğu, Başkanlık sistemi gelirse de bu sorunların nasıl çözüleceği ve bu Başkanlık sisteminin yeni sorunlar getirmeyeceğinin garantisinin ne olduğu topluma, insanlara anlatılmadan alel acele bir Anayasa taslağı ortaya çıktı.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.