Atilla Kaya: Ülkücülüğün temsil edildiği yer MHP ve Ülkü Ocakları’dır

Atilla Kaya: Ülkücülüğün temsil edildiği yer MHP ve Ülkü Ocakları’dır

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı, eski milletvekili ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Atilla Kaya, “Ülkücülüğün kurumsal olarak temsil edildiği yer MHP ve Ülkü Ocakları’dır” dedi

15 Temmuz sonrasında MHP’nin Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine desteğini eleştirerek Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Atilla Kaya, canlı yayında konuştu. Son zamanlarda Ülkücülük nerede olur tartışmaları yaşanıyor. MHP’den ayrılanların “Ülkücülük MHP’de olur sözleri ise eleştiriliyor. Buna karşın MHP’de ki Ülkücüler Başbuğ Türkeş’in sözlerini referans gösteriyor.

En son bu tartışmalar eski Ocak Genel Başkanlarından Alişan Satılmış’ın istifası sonrasında yaşandı.

Ruşen Çakır’ın Youtube kanalı medascope’de canlı yayına çıkan Atilla Kaya bu konudaki görüşlerini belirtti.

MHP'nin merhum lideri Alarslan Türkeş'in de bu görüşte olduğunu söyleyen kaya, Ülkücülüğün temsil edildiği yer, MHP ve Ülkü Ocakları'dır. dedi.

Atilla Kaya'nın konu ile ilgili sözleri şöyle:

 

“HDP hariç bütün partilerde Ülkücü kökenli insanlar var. Ülkücü Hareket dediğiniz zaman aklınıza ne gelir doğal olarak? Milliyetçi Hareket Partisi, Ülkü Ocakları ve bunların oluşturduğu camia gelir. Dolayısıyla ben, Ülkücülüğün kurumsal anlamda temsil edildiği yerin, Milliyetçi Hareket Partisi ve onun yan kuruluşları olan Ülkü Ocakları’nda olduğunu düşünüyorum. Ona inanıyorum. Ama, bu şu demek değildir, tek tek başka partilerde Ülkücü yok demek anlamına gelmiyor."

BAŞBUĞ'UN YOLU

Başbuğ Alparslan Türkeş'in gösterdiği yolun da bu olduğunu ifade eden Kaya,

"Elbette ki, başka partilerde Ülkücüler var. Ama kurumsal olarak rahmetli Başbuğ’umuzun da çizdiği çerçeve budur." ifadelerini kullandı.

 

atilla-kaya-rusen-cakir.JPG

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum