Atina’da binlerce kişi mülteciler için sokağa döküldü

Atina’da binlerce kişi mülteciler için sokağa döküldü

Yunanistan'ın başkenti Atina'da binlerce kişi mültecilerle dayanışmak için sokağa çıkarak Yunanistan Parlamentosu önüne yürüdü.

Türkiye, Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırılarda 34 askerimizin şehit olmasının ardından Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldı.

Bu kararın ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki mülteciler sınır kapılarına akın etti.

İstanbul'da birçok ilçede yaşayan farklı ülkelerden göçmenler ise Edirne'ye akın ediyor. Ancak sınır kapısına kadar gelen göçmenler Yunan polisinin zulmüyle karşılaşıyor.

 

BİNLERCE KİŞİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

 

Pazarkule ile Kastanies Sınır Kapısı arasındaki ara bölgede bekleyişini sürdüren düzensiz göçmenlere, Yunan güvenlik güçleri biber gazı ve ses bombasıyla müdahale ediyor. Hatta Yunan polisi, bazı göçmenlerin paralarını ve elbiselerini alarak Türkiye'ye geri gönderiyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından Yunanistan'ın başkenti Atina'da binlerce kişi, mültecilerle dayanışmak için sokağa çıkarak Yunanistan Parlamentosu önüne yürüdü. "Birlikte yaşayabiliriz" pankartlarının açıldığı yürüyüşte hükümetlerin politikaları ve ırkçılık eleştirildi. 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.