Atlas kayması kulak çınlaması ve depresyona yol açıyor

Atlas kayması kulak çınlaması ve depresyona yol açıyor

Ayrıca atlas kemiğinin yanlış pozisyonda bulunması sadece omurga rahatsızlıklarına değil; bazen de baş dönmesi, baş ağrısı, kulak çınlaması, denge problemleri, konsantrasyon bozukluğu, depresyon ve uykusuzluk gibi şikayetlere de yol açabilir.

Tıp dilinde ‘Atlas’ olarak adlandırılan 1'inci boyun omurunun, çevresindeki kas sistemi ile birlikte başı taşıdığını belirten uzmanlar, bu kemiğin iki yan çıkıntısının olduğunu ve bu çıkıntılarında üstten kafatası kemiği ile alttan da ikinci boyun omuru ile eklemleştiğini söylüyor.

 

 

 Rahim ağzı kanserinde risk altında mısınız?

 

atlas.jpeg

 

 

Hafızanızla ilgili sorunlar mı başladı? Alimünyumdan uzak durun!

 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, atlas omurunun sahip olduğu konum itibariyle vücudun önemli iş yapan kemiklerinden biri olduğuna dikkat çekti. Şahabettinoğlu, “Yapılan araştırmalar, bazı hastalarda atlas omurunun anatomik pozisyonunda hafif bir kayma bulunduğunu göstermektedir. Bunun bazen kişilerde birtakım şikayet ve semptomlara yol açmaktadır. Bu yüzden hastaların fizik muayenesinde atlas omuru pozisyonu muayenesinin de ihmal edilmemesi gerekir. Çünkü atlas kemiği doğru pozisyonda olmadığında özellikle üst boyun, art kafa, baş, omuz, sırt ağrısı ve tutuklukları, boyun hareketlerinde kısıtlılıkların yanı sıra bel ağrıları, sakroiliak eklem fonksiyon bozuklukları ve buna bağlı bacak uzunluklarında eşitsizlikler görülebilir. Ayrıca atlas kemiğinin yanlış pozisyonda bulunması sadece omurga rahatsızlıklarına değil; bazen de baş dönmesi, baş ağrısı, kulak çınlaması, denge problemleri, konsantrasyon bozukluğu, depresyon ve uykusuzluk gibi şikayetlere de yol açabilir.” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.