ATO’yu MHP bastı Başkan Yardımcısını dövdüler

ATO’yu MHP bastı Başkan Yardımcısını dövdüler

Ankara Ticaret Odası’nı 100’ün üzerinde MHP’li bir grup basarak Başkan Yardımcısı da dahil içeridekileri darp etti.

MHP ANKARA İL BASTI İDDİASI

Ankara Ticaret Odası (ATO), MHP Ankara İl Başkanlığından geldiği iddia edilen 100’ün üzerinde bir grup tarafından basıldı. ATO’nun yöneticileri de dahil olmak üzere içeridekiler darp edildi.

Baskın yapan grubun başında MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un olduğu söyleniyor.

Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in aday olduğu ATO Seçimlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Gürsel Baran kazanmıştı. Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından oğlu Osman Gökçek de ATO Başkan adaylığından vazgeçtiğini açıklamıştı.

BAŞKAN YARDIMCISI DERYAL HEDEF ALINDI

Edindiğimiz bilgilere göre ATO’ya baskın yapan MHP’li grup ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal’ı ve etrafındakilere saldırarak darp etti. Yapılan saldırının arkasından Mustafa Deryal ile darp edilenler TOBB Hastanesi’ne kaldırıldı.

Edindiğimiz bilgiye göre ATO'ya gerçekleşen saldırının arkasından ATO yönetimi bugün saat 3'de bir basın açıklaması yapacak.

ato.jpg

ERDOĞAN’A BİLGİ VERDİ

ATO Başkanı Baran, saldırının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a olayla ilgili bilgi vermek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti. Bir süre Cumhurbaşkanı ile görüşen Baran, daha sonra ATO’ya geçti.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Saldırı sonrası ATO’dan basın açıklaması duyurusu geldi. Yapılan açıklamada, “Ankara Ticaret Odası’nın 14 Nisan 2018, Cumartesi günü yapılacak olan organ seçimleri arifesinde ATO’nun tüzel kişiliğine yapılan saldırı nedeniyle basın toplantısı düzenlenecektir” denildi. Açıklamayı ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri birlikte yapacak.

GÖKÇEK VE FETÖ ETKİSİ

Cumartesi günü yapılacak seçimler öncesi Başkan Gürsel Baran’a yakın olan komitelerin güçlenmesi, diğer komiteleri zor duruma sokuyor. Birçok komitede Baran’ın ekibinin kazanacağı belirtilirken, bazı komitelerin arkasında Osman Gökçek’in, bazı komitelerin arkasında ise FETÖ’nün faaliyette olduğu iddia ediliyor.

Hakan Sönmez         siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.