Avrupa Birliği: Korkakça bir adım

Avrupa Birliği: Korkakça bir adım

Türkiye'de Twitter'ın yasaklanmasına Avrupa Birliği'nden ilk tepki geldi. Avrupa Komisyonu'nun dijital stratejilerden sorumlu üyesi Neelie Kroes kararı ağır bir dille eleştirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözücü ise 'kaygı duymaktayız' ifadesini kullandı.

3 mahkeme ve bir savcılık kararıyla Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesinin ardından Avrupa Komisyonu’ndan açıklama geldi.


Avrupa Komisyonu'nun başkan yardımcısı ve dijital gündemden sorumlu üyesi Neelie Kroes kararı, "dayanaksız, anlamsız ve korkakça bir adım" olarak niteledi ve “Türkiye halkı ve uluslararası kamuyou bu kararı sansür olarak değerlendirecektir" ifadelerini kullandı.

"KAYGI DUYMAKTAYIZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı görevli sözcüsü NTV’nin sorusu üzerine, “Dünyada sosyal medya sitelerinin kapatılma ihtimalinden kaygı duymaktayız. Demokrasilerhalktan yükselen farklı görüşlerle güçlenir. Bağımsız ve sınırlamayla karşılaşmayan medya, demokratik açık toplumlar için elzemdir. Bu medya şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin de teminatıdır” açıklamasını yaptı.

ENGELE RAĞMEN EN ÇOK KONUŞULANLAR ARASINDA 

Engelleme haberi Twitter'da da geniş yankı buldu.

İngilizce olarak "Twitter Türkiye'de engellendi" kelimelerinden oluşan hashtag, kısa sürede dünya çapında en çok konuşulan başlık oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.