Avrupa yeni vakalarda rekora koşuyor

Avrupa yeni vakalarda rekora koşuyor

İtalya, İngiltere ve Fransa’nın bugün açıkladığı yeni rakamlar endişelerin artmasına neden oldu. 3 ülkede de günlük vaka sayılarında yeni rekorlar kırıldı

Avrupa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında günlük vaka sayıları rekor tazeledi. İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 15 bin 199 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 449 bin 648'e ulaştığı belirtildi. Bakanlık son 24 saatte 127 kişinin virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 36 bin 832'ye ulaştığını aktardı. Yoğun bakımdaki hasta sayısının 926'ya yükseldiği belirtilirken, şu anda 155 bin 442 aktif korona virüs hastası bulunduğu ifade edildi.

 

 İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 26 bin 688 yeni korona virüs vakası tespit edildiği, toplam vaka sayısının 789 bin 229'a ulaştığı belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 191 kişi hayatını kaybederken, salgının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 158'e yükseldiği bildirildi.

 

KISITLAMALAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İngiltere'de son 24 saatte tespit edilen 26 bin 688 yeni vaka ile günlük vaka sayısında rekor seviyeye ulaşıldı. Ülkede en son rekor vaka sayısı 4 Ekim'de 22 bin 961 vaka ile kayda geçmişti.

Salgının yayılmasını engellemek amacıyla ülkeye kademeli olarak yerel kısıtlamalar getiren İngiltere hükümeti, dün Manchester'ın yüksek seviye kısıtlamalardan en yüksek seviyedeki kısıtlamalara taşınmasından sonra bugün Güney Yorkshire'da bulunan Sheffield kentinde en yüksek kısıtlama seviyesine geçileceğini belirtti.

Manchester'da Cuma gününden itibaren, Sheffield'da ise Cumartesi gününden itibaren en yüksek seviye kısıtlamaların uygulanacağı açıklanırken, en yüksek kademeli yerel kısıtlamalara göre bu bölgelerdeki barlar, oyun merkezleri, bahis yerleri kapatılarak farklı haneden bireylerin kapalı veya açık mekanlarda toplanmaları yasaklandı.

 

 Kısmi sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Fransa'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 26 bin 676 yeni vaka tespit edildiği, 166 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Son verilerle birlikte ülke genelinde toplam vaka sayısının 957 bin 422'ye, hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 48'e yükseldiği ifade edildi. Son bir haftada 9 bin 375 kişinin hastanede tedavi edildiği, bin 584 kişinin yoğun bakımda olduğu aktarıldı.

 

AVRUPA’DAN KANADA’YA SEYAHAT SINIRLAMASI

Avrupa Birliği (AB), yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle Kanada ve birkaç ülkeye artan vakalar nedeniyle seyahat sınırlaması uygulayacak.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Avrupa Birliği (AB), yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle AB ülkelerine zorunlu olmayan seyahatlerde diğer ülkelerin girişine izin vermek için bir liste oluşturmuştu. Bu sayede listede olan ülkeler, AB ülkelerine giriş yapabilmişti. En başından itibaren seyahat sınırlaması kapsamına girmeyen ve az sayıda korona virüs vakası tespit edilen Kanada, diğer 14 ülkeyle birlikte bu listede yer almıştı. Ağustos ayında AB yetkilileri, vaka artışı yaşayan Cezayir, Karadağ, Fas ve Sırbistan gibi ülkeleri listeden çıkarmıştı. Son zamanlarda Kanada'da hızla artan korona virüs vakalarından dolayı AB, iki haftada bir yenilediği bu listeden Kanada'yla birlikte Tunus ve Gürcistan'ı çıkarma kararı aldı.

Yeni alınan karara herhangi bir itiraz gelmezse kararın hafta sonuna kadar resmileşmesi bekleniyor.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.