Avrupa’da ikinci dalga korkusu

Avrupa’da ikinci dalga korkusu

Son haftalarda zirve yapan vaka sayılarının ardından Avrupa’yı yeni bir endişe sardı. Başta İtalya ve Fransa olmak üzere hükümetlerin gündeminde yeni tedbirler var

İtalya’da korona virüs salgınında son 24 saatte 11 bin 705 yeni vakanın tespit edilmesi ile günlük vaka sayısında yeni rekor kırıldı. İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, son 24 saatte 11 bin 705 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 414 bin 241'e ulaştığı belirtildi.

 

İtalya'da son 24 saatte düne göre 19 bin 296 adet daha az test yapılmasına rağmen yeni vaka sayısı düne göre 780 arttı. Bugün yapılan testlerin yüzde 8'i pozitif çıktı. Bakanlık, son 24 saatte 69 kişinin virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 36 bin 543'e ulaştığını aktardı. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 45 kişinin yoğun bakıma alındığını, toplam yoğun bakımdaki hasta sayısının 750'ye yükseldiğini ifade etti. Ülkede şu anda 126 bin 237 aktif korona virüs hastası bulunuyor.

 

KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

İtalya'da hükümetin bu akşam yeni kısıtlamaları açıklaması bekleniyor. Gün içinde bölgesel yönetim başkanlarıyla fikir alışverişinde bulunan Başbakan Giuseppe Conte'nin gündeminde akşam saat 22.00'den itibaren ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulaması bulunuyor.

 

Conte'nin ayrıca restoran ve barların kapanma saatlerinde de düzenleme yapması bekleniyor. Gün içinde yapılan görüşmelerde ise bölgesel yönetimlerin spor salonlarının kapatılmaması talebini Başbakan Conte'ye ilettiği öğrenildi.

 

İRLANDA’DA DA SIKI ÖNLEMLERİN ALINMASI KONUŞULUYOR

İrlanda’da korona virüs ile mücadele kapsamında yarından itibaren daha sıkı önlemler alınacak.

İrlanda Yüksek Öğretim Bakanı Simon Harris, korona virüs salgını kapsamında yeni önlemler alınacağını ifade etti. Sınırlandırmaların Pazartesi gününden itibaren yürürlükte olacağını aktaran Harris, salgının başında alınan önlemler kadar sert kuralların alınmadığını söyledi. Korona virüs salgınında en katı kuralları alan ülkelerden biri olan İrlanda'da Mart ayından Mayıs ayının ortasına kadarki dönemde Sağlık Bakanı olarak görev yapan Harris, alınan önlemlerin ülke genelinde olacağını dile getirerek, “Hükümet, yarın harekete geçecek. Yarın daha fazla kısıtlama getirmemiz gerekecek” dedi.

 

 

FRANSA’DA DA YENİ ÖNLEMLER GÜNDEMDE

 

Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan bugün paylaşılan verilerde, korona virüs salgınında ülke genelinde son 24 saatte 29 bin 837 yeni vakanın tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 897 bin 34'e ulaştığı belirtildi.

Bakanlık, son 24 saatte virüs nedeniyle 85 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, toplam can kaybının 33 bin 477'ye yükseldiğini ifade etti. Bakanlık, bin 343'ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 7 bin 530 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu belirtti.

Öte yandan Fransa'da dün tespit edilen 32 bin 427 vaka ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçmişti.

Dün de Fransa'da korona virüs salgınında artan vakaların ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris dahil 8 büyükşehirde bugün itibari ile 4 hafta boyunca 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu. Macron, salgını kontrol altına almak için gereken sürenin 6 hafta olduğuna dikkat çekmiş, yasağın 1 Aralık tarihine kadar uzatılması için parlamento ile görüşeceğini ifade etmişti.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.