Avrupa’da Müslümanlara bir saldırı daha

Avrupa’da Müslümanlara bir saldırı daha

Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’da 50 müslümanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıların ardından İngiltere’nin Birmingham kentinde 5 ayrı mescide balyozla saldırı yapılmıştı. Müslümanlara yönelik yapılan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi.

İngiltere’nin Birmingham kentinde 5 ayrı mescide balyozla saldırı yapılmıştı. Bu saldırının ardından Newcastle’da bulunan Bahr İslam Eğitim Merkezi’ne saldırı düzenlendi. Yerel medya, saldırganların Kur’an-ı Kerim nüshalarını yırttığını ve binayı yağmaladıklarını duyurdu.

Edinilen bilgilere göre, İngiltere’nin Newcastle kentinde, İslami eğitim veren Bahr Akademisi’ne saldırı yapıldı. Olayın ardından bina içi ve dışının büyük zarar gördüğü, saldırganların Kur’an- Kerim nüshalarını yırttığı ve duvarlara İslamofobik yazılar yazıldığı öğrenildi.

newcastle.jpg

İngiliz polisi, olayla ilgili olarak 18 yaşındaki bir kadın, 16 ve 14 yaşlarında iki çocuğun yanı sora 14 yaşlarındaki bir kız çocuğunu gözaltına aldı.

YENİ ZELANDA SALDIRISININ ARDINDAN BIRMINGHAM KENTİNDE DE SALDIRI YAPILMIŞTI

Yeni Zelanda’da müslümanlara yönelik yapılan terör saldırısının ardından Finlandiya ile İngiltere’nin Birmingham kentlerinde de Müslümanlara ve ibadethanelerine saldırılar yapılmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.