Avrupa'nın En Büyük Barajı Yetmiyor

Avrupa'nın En Büyük Barajı Yetmiyor

Atatürk Barajı'nın ürettiği elektriğin yetersiz olduğu açıklandı

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin yaptığı açıklamaya göre kaçak elektrik kullanımının bedeli ağır oldu.

Açıklamanın detayları şu şekilde:
"Yaz aylarında havaların oldukça sıcak olması nedeniyle tarımsal sulamanın yanında vatandaşlarımızın serinleme ihtiyacını elektrik enerjisi ile karşılaması nedeniyle Dicle Elektrik bölgesindeki elektrik tüketimi Temmuz ayında tüm zamanların en üst seviyesine ulaştı. Öyle ki Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü olan Atatürk Barajı’nda 2017 yılının ilk 6 ayında üretilen elektrik, Dicle Elektrik Dağıtım bölgesindeki 6 ilin bir aylık tüketimini karşılamaya yetmedi."

6 İlin Elektrik Tüketim İstatistikleri İncelendi

Dicle Elektrik Sistem İşletme Müdürlüğü tarafından 2017 yılı içerisinde elektrik dağıtım bölgesinde yer alan altı ilin elektrik tüketim istatistikleri incelendi. İstatistiklere göre özelleştirmenin gerçekleştiği 2013 senesinden bu yana ay bazındaki en yüksek elektrik tüketimi 2 milyar 559 milyon KWh ile geçtiğimiz Temmuz ayında görünüyor. Dicle bölgesinde en fazla tüketim 1 milyar 064 milyon KWh ile Şanlıurfa’da gerçekleşirken, Şanlıurfa’yı Mardin,Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt takip ediyor. Elektrik kullanımının en çok tarımsal sulama daha sonra ise ortam soğutması için klimalarda kullanıldığı belirtiliyor.

Kaçak, İsraf ve Bilinçsiz Tüketim Problemi

Dicle Elektrik Dağıtım Sistem İşletme Müdürü Ahmet Seçkin Türk, Avrupa’nın en büyük barajı olan Atatürk Barajı’nda 2017 senesinin ilk altı ayında 2 milyar 324 milyon kWh elektrik üretildiğine dikkat çekerken, "Bizim bölgemizde geçen ay 2 milyar 559 milyon KWh elektrik tüketildi. Bu rakamlara baktığımızda, Atatürk Barajı’nda 6 ayda üretilen elektriğin, Dicle bölgesinin Temmuz ayındaki tüketimine dahi yetmediğini görebiliriz. Bu tüketimin gerçekleşmesindeki en büyük etkenler kaçak, israf ve bilinçsiz tüketimdir. Bu tüketime rağmen müşterilerimize EPDK yönetmelikleri doğrultusunda kısıntısız elektrik vermeyi sürdürdük, sürdürmeye de devam ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.