Avustralya Donanması döner kanatlı İHA’yı kısa listeye aldı

Avustralya Donanması döner kanatlı İHA’yı kısa listeye aldı

Northrop Grumman ve Leonardo, Avustralya Kraliyet Donanmasının insansız hava sistemi (İHS) programı (SEA129) için kısa listeye alındı.

Northrop Grumman ve Leonardo ekibi, Avustralya Kraliyet Donanmasının SEA129 insansız hava sistemi tedarik programında kısa listeye alınarak 5’inci aşamaya geçti. Northrop Grumman Australia ve Leonardo Australia ekibi, Donanmanın görev gereksinimlerini karşılamak üzere 5 ekip arasından seçildi. Program kapsamında Donanma için istihbarat, gözetleme, keşif ve hedefleme kabiliyetine sahip bir İHS’nin tasarımı, üretimi, tedariki ve idamesinin sağlanması hedefleniyor.

Defencetürk'ten Emre Kocatürk'ün derlediği habere göre Northrop Grumman’ın Asya Pasifik Bölgesinden Sorumlu Genel Müdürü Christine Zeitz, insansız ve insanlı hava sistemlerini tedarik ve idame konusunda onlarca yılı kapsayan tecrübeye sahip olduklarını söyledi. Yaptıkları teklif kapsamındaki insansız hava sistemi için Avustralya Kraliyet Donanmasının görev gereksinimlerini karşılayan bir kabiliyet sağladığını dile getirdi.

Leonardo Helicopters Asya-Pasifik Askeri Satış Başkan Yardımcısı Brian McEachen ise “Northrop Grumman ve Avustralya sanayisi ortaklarıyla güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz ve Avustralya’daki işbirlikçi yaklaşımımızı daha da güçlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

AWHERO HAKKINDA

En son teknolojiye sahip insansız AWHERO, kara ve deniz üzerinde gece gündüz sivil ve askeri görevleri yerine getirebilen bir hava platformudur. Boş ağırlığı 120 kg olan platformun azamî kalkış ağırlığı yaklaşık 200 kg olarak belirtiliyor. 85 kg faydalı yük kapasitesine sahip olan AWHERO, 3.70 m uzunluğa, 1.20 m yüksekliğe ve genişliğe, 4 m’lik ana rotor çapına sahiptir. Platformun hava kalış süresi 35 kg faydalı yük ile beraber 6 saat civarındadır. Askı tavanı 14 bin ft olan AWHERO, 90 kts (46.3 m/s) azamî seyir hızına sahiptir.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.