Avustralyalı karikatüristten Yeni Zelanda terörü mesajı

Avustralyalı karikatüristten Yeni Zelanda terörü mesajı

Avustralyalı karikatürist Pat Campbell, Yeni Zelanda'nın sembollerinden olan eğrelti otunun yapraklarını ibadet eden Müslümanlara benzeterek dünyaya mesaj verdi.

Yeni Zelanda da bir teröristin 50 Müslümanı şehit etmesine tepki gösteren Avustralyalı karikatürist Pat Campbell, çizdiği karikatürde ki 50 yaprak, cuma namazı kılarken düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişiyi temsil ediyor.

Yeni Zelanda Christchurch kentindeki iki camilerine, 15 Mart Cuma günü yapılan terör saldırasında 50 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Avustralyalı karikatürist Pat Campbell, Yeni Zelanda'nın sembollerinden biri olan gümüş eğreltiotunun yapraklarını ibadet eden Müslümanlara benzeterek dünyaya mesaj verdi.

50 YAPRAK 50 KİŞİYİ SİMGELİYOR

Karikatüristin çizdiği 50 yaprak, cuma namazı kılarken düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişiyi temsil ediyor. Karikatürist hayli ilgi gören çizimini katledilen Müslümanların aileleri için bağış toplanması için kullanılmasına da izin verdi.

CUMA EZANI CANLI YAYINLANACAK

Öte yandan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde 15 Mart'ta iki camiye yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için önümüzdeki cuma günü ülke genelinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını söyledi.

Ardern bu kapsamda, kadınlardan da Müslümanlarla dayanışma göstermeleri için başörtüsü takmalarının istendiğini bildirdi. Televizyon kanallarından da cuma namazı öncesinde ezan okunacak.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.