Ayağa kalkmayan harbiyelilerle ilgili olayın aslını MSB açıkladı

Ayağa kalkmayan harbiyelilerle ilgili olayın aslını MSB açıkladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde 1283 numarası okunduğunda sadece Harbiyelilerin ayağa kalkması ve 3 kişinin ayağa kalkması olay olmuştu. MSB gerçeği duyurdu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 121'inci yıl dönümü geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi'nin katılımıyla kutlandı. Törenle ilgili bir kısım medya ise milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili algı oluşturmaya, Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim gören genç teğmenlerimizi karalamaya yönelik haberlere imza attı.

Her yıl gerçekleşen törenlerde Atatürk'ün öğrencilik dönemindeki numarası olan 1283'e geldiğinde tüm Harbiyeli 'Öğrenciler' ayağa kalkarak "içimizde!" diye bağırıyor ve en büyük Harbiyeli olan Atatürk'ün unutulmadığını hatırlatıyor. Bu görüntü hemen her yıl aynı şekilde tekrarlanıyor.

 

msb1.jpg

 

2019 YILINDAKİ GÖRÜNTÜ

GELENEKSEL BİR DURUM

Alınan bilgilere göre; Geleneksel olarak yapılan programda, yoklama sırası geldiğinde ve Atatürk'ün numarası olan 1283 rakamı söylendiğinde sadece ama sadece Harbiyeli öğrenciler ayağa kalkıyor onun dışındaki tüm görevliler ve davetliler ise ayağa kalkmıyor.

 

msb2.jpg


2018 YILINDAKİ GÖRÜNTÜ

Bu usul, hemen her yıl yapılan törende aynı şekilde uygulanmaktadır. Ayrıca son törende de daha iyi incelemede bulunsalardı aslında salonda iddia edildiği gibi üç kişi değil, daha fazla görevlinin ayağa kalkmadığını da görebileceklerdi. Bahsedilen ve ayağa kalkmadığı belirtilen üç kişinin ise öğretmen oldukları, Albay ve Teğmen rütbesinde görev yaptıkları kolayca öğrenebileceklerdi.

 

msb3.jpg


2020 YILINDAKİ GÖRÜNTÜ

 

msb4.jpg

1984 YILINDA DA AYNI GÖRÜNTÜ

CHP  TBMM'DE GÜNDEME GETİRDİ

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de TSK üzerinden yapılan bu haberi  TBMM'de gündeme getirdi. 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum