Ayasofya afişi ortalığı karıştırdı

Ayasofya afişi ortalığı karıştırdı

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün seçimler için hazırladığı Ayasofya temalı afiş tartışmalara neden oldu.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Twitter'da attığı 'Ayasofya için oy ver' adlı tweet sosyal medyayı karıştırdı. Son günlerde tekrar ibadete açılması gündeme gelen Ayasofya'nın seçim malzemesi yapılması sosyal medyada tartışıldı. 


TEK AYRINTI 'AYASOFYA İÇİN OY VER' 

CHP'li Sarıgül, seçim çalışmalarında kullandığı Ayasofya afişinde detay yer almaması dikkat çekti. Ayasofya'nın fotoğrafının üzerindeki tek detay 'Ayasofya için oy ver' sloganı. İbadete açılması hakkında bugüne kadar hiçbir yorum yapmayan Mustafa Sarıgül'ün bu afişi Twitter hesabından paylaşarak ne demek istediği anlaşılamadı. 

SARIGÜL'ÜN BİLMEDİĞİ AYASOFYA KARARI 

Mustafa Sarıgül'ün yaptığı bu çalışmanın hiçbir siyasi dayanağı yok. Çünkü Ayasofya Atatürk döneminde Bakanlar Kurulu kararı ile Cami'den müzeye çevrildi. AK Parti döneminde önce İznik daha sonra Trabzon'daki Ayasofya yeniden camiye çevrildi. 

İstanbul'daki Ayasofya'nın da yeniden cami olması Bakanlar Kurulu kararıyla mümkün. Yani Mustafa Sarıgül'ün seçim malzemesi yaptığı 'Ayasofya için oy ver' tamamen ne olduğu belli olmayan bir argüman. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.