Ayasofya Camisi'nde ilk namaza hangi liderler katılacak?

Ayasofya Camisi'nde ilk namaza hangi liderler katılacak?

Ayasofya Camii 86 yıl sonrası yeniden ibadete açıldı. İlk namaz 24 Temmuz'da kılınacak. Açılış için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı camide ilk namaza hangi liderler katılacak? İşte ilk namaza dair tüm detaylar...

Ayasofya'da 24 Temmuz'da kılınacak Cuma namazı ile 86 yıllık hasret sona erecek. Danıştay'ın 1934'teki Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi sonrası zincirlerin kırıldığı Ayasofya'da hummalı çalışmalar sürüyor. Halı döşemesi büyük ölçüde tamamlanırken, bahçede de platform ve çim çalışmaları devam ediyor.

İLK NAMAZA KAÇ KİŞİ KATILACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Cuma günü cami çıkışında yaptığı açıklamada 1000-1500 kişilik bir katılımın olacağını söylemişti. Erdoğan, daveti Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş'ın yapacağını bildirmişti. Erdoğan, bahçede ise, binlerce kişinin önlemlere uyarak namaz kılacağını bildirmişti.

 

err.jpg

 

ALİ ERBAŞ, LİDERLERİ ARAYARAK KATILMA DURUMLARINI SORDU

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Cuma namazı öncesi liderleri aramaya başladı.

 

ali-008.jpg

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ NAMAZA KATILACAK

Erbaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Ayasofya'da kılınacak ilk Cuma namazına davet etti. Bahçeli, Erbaş'a Cuma namazına katılacağını bildirdi.

 

bah-004.jpg


KILIÇDAROĞLU TEKLİFİ REDDETTİ 

Erbaş, ana muhalefet partisi olan CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Cuma namazı için davet etti. Kılıçdaroğlu teklifi reddetti, Cuma namazına katılmayacağını söyledi.

 

kilic-003.jpg

 

MERAL AKŞENER: TARİHİ GÜNDE ORADA OLACAĞIM

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i de Cuma namazına davet eden Erbaş, olumlu cevap aldı. Akşener de tarihi günde orada olacağını aktardı.

 

ak-020.jpg

 

KADINLAR İÇİN ÖZEL ALAN OLACAK

Kadınların da Cuma namazına katılımının sağlanması için özel bir alan verilecek. Kadınlar Cuma namazını bu alanda kılacak.
 

 

kadin-021.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.