Aybar kar fırtınası İstanbul'da başladı: Kar kalınlığı 20 santimetreyi bulacak!

Aybar kar fırtınası İstanbul'da başladı: Kar kalınlığı 20 santimetreyi bulacak!

İstanbul'da 4 gün sürmesi beklenen Sibirya kökenli Aybar kar fırtınasında kar kalınlığı 20 santimetreyi bulacak.

AKOM, Meteoroloji ve İstanbul Valiliği uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı hafif şekilde yüksek yerlerde başladı. Silivri ve Arnavutköy'ün bazı noktalarına kar yağışının başladığı görüntülendi.

 

YARIN ÖĞLEDEN SONRA KUVVETLİ KAR GELİYOR

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre de İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

KAR KALINLIĞI 20 CM OLACAK


Sibirya kökenli olduğu bilinen Aybar soğuk hava dalgasının etkisiyle kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK?


Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul'daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgarın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

 

DİREKLER DEVRİLECEK, ÇATILAR UÇACAK


Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

İSTANBUL VALİLİĞİ VATANDAŞLARI UYARDI 


İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili vatandaşları uyardı. Vali Yerlikaya, "Lütfen tedbirleri elden bırakmayalım." dedi. 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.