Ayçiçek yağı zam şampiyonu: PTT ucuz satışa başlıyor

Ayçiçek yağı zam şampiyonu: PTT ucuz satışa başlıyor

Pandemi koşulları nedeniyle ayçiçeği yağının fiyatı giderek artıyor.

 

Türkiye aralık ve ocak aylarında yaşanan ayçiçeği yağındaki fiyat artışlarını konuşuyor.

GEÇEN YIL YAĞIN FİYATI 25 TL

Artan kuraklık ve pandemi koşulları nedeniyle ayçiçeği yağının fiyatı giderek artıyor. Geçen yılın ilk çeyreğinde 25 lira olan 5 litrelik ayçiçeği yağının fiyatı 65 liraya kadar yükseldi. Tüm basılı ve online fiyat verilerini araştırıp takip eden, kampanya fiyat takibinin yanı sıra e-ticaret fiyatlarını da raporlayan BrandZone verilerine göre; ise en az ayçiçeği yağı kadar fiyatı artan bir başka ürün daha oldu, o da tereyağı.

Brand Zone verilerine göre, Geçen yıl haziran ayında litresi 10,32 TL olan 1000 ml ayçiçeği yağının fiyatı yüzde 47'lik zam oranıyla bu yıl ocak ayında 15,17 TL'ye yükseldi. Geçen senenin haziran ayında litresi 23,59 TL olan 1000 ml zeytinyağının fiyatı yüzde 27'lik zam oranıyla bu yılın ocak ayında 29,99 TL'ye yükseldi.

Katı yağ ürünlerinde zam şampiyonu tereyağı
 

Verilerine göre, katı yağ kategorisinde en çok zamlanan ürün tereyağı oldu. Geçen yıl haziran ayında 500 gramı 20,93 TL olan tereyağının fiyatı bu yıl ocak ayında yüzde 24'lük zam ile 25,95 TL'ye yükseldi. Yüzde 19'luk zam ile fiyatı 9,13 TL'ye yükselen margarinin, geçen yılın haziran ayındaki fiyatı ise 7,66 TL idi.

PTT'DEN İNDİRİMLİ SATIŞ

 

Ayçiçek yağı başta olmak üzere temel gıda fiyatlarında meydana gelen fiyat artışlarına karşı, kooperatifler ve PTT’nin indirimli satış ortaklığı devreye alınacak. 

ONLİNE SATILACAK

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacak.

İlk olarak, ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.