Ayder Yaylası'nda keşif yapan hakimden vatandaşa tepki çeken uyarı! 'Saygısızlık yapma aldırırım seni'

Ayder Yaylası'nda keşif yapan hakimden vatandaşa tepki çeken uyarı! 'Saygısızlık yapma aldırırım seni'

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi ve Ayder Yaylası’nda imar planıyla ilgili yapılan bilirkişi raporunda vatandaşla hakim arasında tartışma yaşandı.

1987 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilen Ayder Yaylası’nda bazı alanların imara açılmasına ilişkin 4 ayrı davanın keşfi, önceki gün yapıldı.

Bir günde tamamlanan keşfe Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 6 kişinin oluşturduğu bilirkişi heyetinin yanı sıra duruşmanın yapılacağı Rize İdare Mahkemesi görevli hakimi ile avukatlar Yakup Okumuşoğlu ve İbrahim Demirci, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Kaplıca Köyü Muhtarı İbrahim Topal ve çok sayıda davacı vatandaş katıldı.

 

'SAYGISIZLIK YAPMA ALDIRIRIM SENİ'

 

Bilirkişi heyetinin keşif yapacağı alana yöneldiği sırada vatandaşlar ile hakim arasında gerginlik yaşandı. Hakimin avukat ve vatandaşlara yönelik olarak "İşiniz gücünüz şov yapmak" söylemine davacı vatandaşlar tepki gösterdi.

Bir vatandaş, "Siz şov yapıyorsunuz. Bize bağıramazsınız biz davacı yurttaşlarız bize bağırmaya hakkınız yok" ifadelerini kullandı. Görevli hakimin aracın içerisinden 'Saygısızlık yapma, aldırırım seni' diyerek parmak sallaması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Eski Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek, "Biz halkız, bize şov yapıyorsunuz diyemezsiniz biz davacıyız, halkız" diyerek tepki gösterdi. Bir başka kadın yurttaş ise “Biz vatandaşız, bize parmak sallayamazsınız” dedi.

Bu tartışmaların ardından davanın avukatları görevli hakimle uzun süre konuşup ikna ettikten sonra heyet yoluna devam etti.

 

'KENDİ TOPRAKLARIMIZDA MÜLTECİ OLMAK İSTEMİYORUZ'

 

Davacı vatandaşlardan eski Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın parça parça imar planını hayata geçirmeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

 

"Birçok şeyi gizli kapaklı yapıyorlar vatandaşın gelişmelerden yapılan işlerden birçoğunun haberi yok. Çamlıhemşin’i imara açıyorlar yani birinci derece sit alanlarını ormanları, meraları önlerine ne gelirse, siyasi iktidar inanılmaz bir biçimde Çamlıhemşin’in sanki böyle bir yağma anlayışı bir yağma politikası yıllardır sürüp gidiyor. Şimdi gelişme de şu; Ayder ve çevresinde birinci derece sit alanı olan yerleri kamulaştırdılar arkasından sit alanından çıkarıp yapılaşmayı açmak için hassas bölge adı altında acayip bir şey getirmeye çalışıyorlar. Şu anda içinde bulunduğumuz coğrafya da birinci derece sit alanı, orman ve milli park. Buraları da şimdi yine aynı şekilde birinci derece sit koruma statüsünü düşürüyorlar ve turizmi açmaya çalışıyorlar mesele bu. Vatandaşta tabii ki 1000 yıllık kendi topraklarında mülteci olmak istemiyor bu kadar basit mesele bundan ibarettir. Vatandaş kendi topraklarına sahip çıkmaya çalışıyor ne oluyor ne bitiyor bunu öğrenmeye çalışıyoruz hep beraber mesele budur."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.