Aydın milletvekili açıkladı: “Yurt dışından 450 kişi tahliye edildi”

Aydın milletvekili açıkladı: “Yurt dışından 450 kişi tahliye edildi”

Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, Cezayir’den getirilen 450 Türk’ün Efeler ve Söke ilçelerindeki yurtlara yerleştirildiğini söyledi ayrıca; “Yurt dışındaki vatandaşlarımızın tahliyeleri güvenli şekilde yapılmaya devam ediyor” dedi

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile ilgili olarak mücadelenin kararlılıkla devam etmekte olduğunu belirten Metin Yavuz, “Bunun yanı sıra yurt dışındaki vatandaşlarımızın da canları bizler için kıymetli. Dışişleri Bakanlığımız vatandaşlarımızın tahliyelerini güvenli şekilde yapmaya devam etmektedir. Son olarak işçi olarak gittikleri Cezayir'den tahliye edilen 450 vatandaşımız ilimiz Efeler ve Söke'deki yurtlara karantina sürelerini doldurmak amacıyla yerleştirilmiştir.

 

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın tahliyeleri ve KYK yurtlarına yerleştirilmeleri devletimizin kontrolü dahilinde yurdumuz genelinde farklı illerimiz ve ilçelerimizde yapılmaktadır.

 

Karantina süresi dolanların yapılan sağlık kontrollerinde virüs ile ilgili bir bulguya rastlanılmadığı takdirde evlerine dönmeleri sağlanmaktadır. Virüse rastlanılan vatandaşlarımızın ise sağlık kurumlarımız da tedavilerine hemen başlanılmaktadır. Yapılan bu uygulama hem kendileri hem yakınları hem de toplumda yer alan diğer vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem arz etmektedir” diye konuştu.

 

450 VATANDAŞIMIZ YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ

“Vatandaşlarımızın, Covid-19 pandemisi ile ilgili alınan tedbirlere uymaları ve yurtdışındaki vatandaşlarımızın tahliyeleri ile ilgili gelişmeleri resmi kaynaklardan takip etmeleri ve dikkate almaları bu salgın ile mücadelemizde son derece önemlidir” diyen Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tahliyeler ile ilgili son olarak, Dışişleri Bakanlığımız tarafından çalışmak üzere gittikleri Cezayir'den tahliye edilen 450 vatandaşımız, dün uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Vatandaşlarımızın burada yapılan sağlık kontrolleri sonrasında gruplar halinde güvenli bir şekilde otobüslere bindirilerek, ilimiz Efeler ve Söke ilçelerinde bulunan yurtlara yönlendirildi. Bu çerçeve de 160 vatandaşımız Söke, 290 vatandaşımız ise Efeler'deki KYK yurtlarına 14 günlük karantina sürelerini tamamlamak üzere yerleştirildi. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları Kızılay, AFAD ve sağlık ekipleri tarafından karşılanacak olup, karantina süresinin ardından yapılacak sağlık kontrollerinde Covid-19 virüsü ile ilgili bir soruna rastlanılmaması halinde vatandaşlarımız memleketlerine gönderilecektir. Bu zorlu süreci yine birlikte aşacağız”

 

siyasetcafe.com

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.