Aydın’da cumhurbaşkanına sosyal medyadan hakaret eden kişiye dava açıldı

Aydın’da cumhurbaşkanına sosyal medyadan hakaret eden kişiye dava açıldı

Erdoğan’ın fotoğrafının altına yazdığı ‘Abbas yolcu’ isimli yorumu nedeniyle Aydın’da yaşayan bir sosyal medya kullanıcısına 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

Nazilli Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, ‘Abbas yolcu’ sözü için, “Yapılan paylaşım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığına saldırı şeklindeki sözlerdir” şeklinde açıklama yapıldı. Paylaşımın 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde Facebook’taki kişisel hesap üzerinden yapıldığı belirtildi.

 

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Açılan davaya TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül büyük tepki gösterdi. Bülbül, ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçundan sadece 2018 yılında 26 bin 115 kişiye soruşturma, 5 bin 233 kişiye dava açıldığını hatırlattı.

Bülbül, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünü açma vaatleriyle gelip vatandaşın yazdığı her kelimeye dava açmaya başladılar. Bu uygulama bir skandaldır. Günümüzde Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir siyasi partinin de genel başkanıdır. Yani genel başkan sıfatıyla yapılan eleştiri ile Cumhurbaşkanı sıfatıyla yapılan eleştiri nasıl birbirinden ayrılacak? Yönetim sistemiyle bu kadar aykırı düşen bir uygulama olabilir mi?” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

Kaynak:Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.