Aykırı ve Tele1'den geri adım! 'Gaziosmanpaşa'da göçmenler sokağa salındı' iddiaları yalan çıktı

Aykırı ve Tele1'den geri adım! 'Gaziosmanpaşa'da göçmenler sokağa salındı' iddiaları yalan çıktı

Gaziosmanpaşa’da tırla getirilen göçmenlerin sokağa salındığına dair haberler yapan Aykırı ve Tele 1, görüntülerin eski olduğunu anlayınca geri adım attı.

Eylül 2022’de çekilen ve o dönem 143 göçmenin yakalanarak sınır dışı edildiği Gaziosmanpaşa’da göçmenlerin sokağa salındığına dair görüntüler, dün bazı haber sitelerinde yeniden dolaşıma sokuldu.

Aykırı ve Tele 1 gibi internet siteleri de sosyal medyadan yaptıkları paylaşım ve haberlerle bu yalana alet oldu. Göç İdaresi Başkanlığı ise yaptığı açıklama ile eski görüntülerin yeniymiş gibi paylaşıldığını duyurdu.

 

TELE 1 VE AYKIRI’DAN GERİ ADIM


Tele 1 ve Aykırı sayfaları da Göç İdaresi Başkanlığı’nın açıklamasının ardından yaptıkları yanlıştan dönerek geri adım attı.

Her iki site de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımı silmek zorunda kaldı.

 

aaaa-010.JPG

t-011.JPG

 

İşte Göç İdaresi Başkanlığı’nın Tele 1 ve Aykırı’ya geri adım attıran o açıklaması;

 

'İstanbul’da 13 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen hain terör saldırısının ardından sosyal medya hesaplarından ve basın-yayın kuruluşu görünümlü sitelerden dezenformasyona da başvurularak, gündemi saptıracak yalan haberlerin aceleyle yayılmak istendiğini görüyoruz.

Emniyet Teşkilatımızın olayı aydınlatmasının hızı ve netliğiyle, PKK/PYD terör örgütü tarafından yapılan bu eylemin uluslararası destekçileri, terör örgütü ve terör örgütüyle ilişki içerisinde legal alan uzantılarını tedirgin ettiğini, bu nedenle konunun göç yönetimi ve güvenlik alanına çekilerek büyük resmin çarpıtılmak istendiğini de değerlendirmekteyiz.

Terör saldırısının öncesi ve sonrasına ilişkin süreçler netlik kazanıp sorumlular ortaya çıktıkça, kamuoyunda infial uyandırmak ve gündemi değiştirmek üzere yurtiçi ve yurt dışındaki sosyal medya hesapları ve yalanın arkasına sığınansiber alan işbirlikçileri tarafından, “Tırlarla Türkiye’ye gelen düzensiz göçmenlerin Gaziosmanpaşa’da sokağa salındığı” iddiasını içeren eski paylaşımların sanki yeniymiş gibi sorumsuzca yeniden dolaşıma sokulduğu görülmektedir.

Mevzubahis görüntülerin iki ay öncesine ait olduğu açık kaynaklardan bilinmektedir. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’nin internet sitesinden (http://www.istanbul.gov.tr/basin-aciklamasi-2022-70) 26 Eylül 2022 tarihinde yapılan basın açıklamasında, görüntülerde yer alan düzensiz göçmenlerin Gaziosmanpaşa’da yakalandığı ve sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği duyurulmuştur. Buna karşın, hain saldırının ardından söz konusu görüntülerin yeniden dolaşıma alınmasının amacının ve niyetinin takdirini kamuoyunun vicdanına ve bilgisine sunuyoruz.

Bununla birlikte terör saldırısı sonrasındaki süreçlerde uluslararası yayın kuruluşlarıyla beraber siber alan işbirlikçileri tarafından da kamuoyuna Türkiye’ye ilişkin dezenformasyon ve yalan içerikler üretilerek, ülkemize zarar vermek için ortak noktada buluştukları anlaşılmaktadır.

Göç İdaresi Başkanlığı olarak Göç Yönetimini her geçen gün daha iyi bir şekilde, dünyaya örnek teşkil edecek bir motivasyonla yerine getirmeye çalışırken, bir taraftan da ülkemize karşı birleşen kötü niyetli kesimlerin göç olgusunu ve göç yönetimini söylem merkezlerine taşıyarak her alanda olduğu gibi göç yönetiminde de Türkiye’nin önünü kesmek istediklerinin farkındayız.

Ülke olarak derin bir üzüntü yaşadığımız bu günlerde provokatif paylaşım ve haber yapanlar hakkında gerekli hukuki sürecin başlatılacağının bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.