Ayla’nın yapımcısından açıklama

Ayla’nın yapımcısından açıklama

Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu son dakika kararıyla filmini, Frankfurt Türk Film Festivali’nden çekmesinin sebepleriyle ilgili açıklama yaptı

Frankfurt Türk Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilmesi planlanan ancak yapımcısının filmi açılış değil kapanış filmi olarak gösterilmesini istemesinin sonucunda filmi festivalden çekmesi protestolara sebep olmuştu. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Mustafa Uslu’nun telefonla arayıp, Ayla’nın gösterimine izin vermediğini bildirdiğini söylemişti.

 

Ayla gösterilemeyince Antalya Film Festivali’nde 'En iyi film ödülü' alan ‘Babamın Kanatları’ festivalin açılış filmi olarak gösterildi.

 

Seyirciler de  Ayla’nın gösterimden çekilmesini protesto ederek sinema salonundan ayrılmıştı.

 

Konuyla ilgili olarak Mustafa Uslu, basına şöyle bir açıklama gönderdi: “Ayla filmimizin Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin açılış değil kapanış filmi olması yönündeki arzumuzu; sebepleriyle birlikte; festival komitesine ilettik. Ancak komite, filmimizi festivalin açılış filmi olarak göstermekte ısrar etmiştir. Ayla, 7 Aralık’ta Avrupa ve Asya’da gösterime girecektir. Filmimizin haklarını korumak ve gişesine zarar vermemek adına yurtdışı distribütörümüzle birlikte verdiğimiz ve Frankfurt Türk Filmleri Festivali yetkililerine ilettiğimiz duruma anlayış gösterilmemiş, kamuoyunda olumsuz algı yaratılmıştır. Festivalde Ayla’yı izlemeye giden seyircileri de mağdur etmişlerdir. Bizlerin dışında gelişen bu durum için izleyicilerimizden özür dileriz. Bütün festival yöneticileri filmimizi göstermek istiyorlar bunu anlıyor kendilerinin de bizi anlamalarını rica ediyoruz. Yoğun bir vizyon ve halkla ilişkiler (PR)  dönemi içerisindeyiz. Bu nedenle yayın, halkla ilişkiler ve vizyon stratejilerimize saygı duyulmasını rica ederiz. ”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.