Aylar sonra yeniden ortaya çıkan Gül'den Babacan'ı parlatma çabası!

Aylar sonra yeniden ortaya çıkan Gül'den Babacan'ı parlatma çabası!

Ali Babacan'ın partisinin perde arkasındaki isim eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aylar sonra yeniden ortaya çıktı ve röportaj verdi.

Bir ortaya çıkıp bir kaybolan Abdullah Gül, Karar yazarı Taha Akyol’a konuştu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak dönemin ekonomisini yöneten Ali Babacan’ı parlatmaya çalışan Gül, “Türkiye’nin ayakta durabilmesinin ardında ilk beş yılda hayata geçirilen yapısal reformlar var” dedi.

Gül’ün işaret ettiği “yapısal reformlar” sözünü sık sık kullanan Babacan, ekonominin geçmişteki gidişatından sorumluluğunu atmak için kullanıyordu.

 

Gül’ün açıklamalarının satır başları şöyle:

 

“Türkiye uzun vadeli, analize ve uzmanlığa dayalı bir strateji noksanlığını hissediyor. Ekonomik göstergelerdeki ciddi bozulmalar geriye gidişe işaret ediyor. Bu durum kaygı verici.

İlk AK Parti hükümetlerini kurduğumuzda hazırlıklıydık. Yapısal dönüşümle yatırımcılar için öngörülebilirlik ve şeffaflık oluştu. Yıllık 30 milyar dolardan fazla doğrudan yatırım geldi.

Son beş yılda yaşananlara rağmen bugün hâlâ ayakta durabiliyorsak bu ilk beş yılda ekonomideki yapısal dönüşüm sayesinde. O reformlar sayesinde dayanıklı bir ekonomi oluştu.

2002’de siyasetin gösterdiği irade ileriki yıllarda bozulmaya başladı. Vizyon zamanla gitti. Bugün kamu harcamaları şeffaf değil. Bu durum Türkiye’yi öngörülemez ülke haline getiriyor.

Kuvvetler ayrılığına dayalı, güçlü parlamenter sistem olmalı. Çünkü Türkiye’de ideal demokratik hukuk devleti böyle gerçekleşir. Bu da sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın temeli.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.