Aynı anket aynı ay iki farklı sonuç!

Aynı anket aynı ay iki farklı sonuç!

Star gazetesinin açıkladığı Şubat ayı ANAR anketi sonuçlarını Abdülkadir Selvi farklı açıklamıştı. Aynı firmanın Şubat ayı anketindeki bu çelişki gözlerden kaçmadı. Aynı anket aynı ay iki farklı sonuç..

Star gazetesinin açıkladığı AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen ANAR’ın şubat ayı sonunda yapmış olduğu anketin sonuçları bugün gündeme bomba gibi düşmüştü. Ankete göre 17 Aralık operasyonları sonrası ortaya çıkan ses kayıtlarının AK Parti oylarını etkilemediği görülmüştü.

 

Hatta ANAR'ın anketine göre son ses kayıtlarının AK Parti oylarında ters etki yaptığı ve oylarının artışa geçtiği görülmüştü. Ancak bugün Star gazetesinin yayınladığı bu anket akıllara Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi’nin 5 Mart günü köşesinde açıkladığı ANAR’ın Şubat ayı anketi sonuçlarını getirdi. Aynı firmanın Şubat ayı anketinin farklı sonuçlar ile kamuoyuna sunulması şaşırttı.

CEMAATİN UYKUSU KAÇACAK DA DEMİŞLERDİ

ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu'da sonuçlar daha ortaya çıkmadan sosyal medya üzerinden, AK Parti için yaptıkları son anketin, Fethullah Gülen Cemaatinin üst kadrosu ile muhaliflerin uykularını kaçıracağını söylemişti.

Abdülkadir Selvi köşesinde ANAR’ın Şubat ayı anketinin sonuçlarını şu şekilde açıklamıştı:

AK Parti 48.6 - CHP 24.9 - MHP 15.7

Star gazetesi ise sonuçları:

Şubat ayında

AK Parti 44.7 CHP 27.6 MHP 16.9

Mart ayında

AK Parti 46.9 CHP 30.1 MHP 14.3 şeklinde açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.