Ayrıldığı sevgilisinin çıplak görüntülerini paylaşan erkeğe rekor para cezası!

Ayrıldığı sevgilisinin çıplak görüntülerini paylaşan erkeğe rekor para cezası!

Kız arkadaşından ayrıldıktan sonra çıplak görüntülerini paylaşan bir erkeğe 420 bin euro para cezası verildi.

Belçika’da mahkeme emsal bir karara imza attı. Ayrıldığı kız arkadaşının çıplak görüntülerini paylaşan 38 yaşındaki bir erkek, mahkeme kararıyla 420 bin euro ceza ödedi.

Sputnik’in aktardığına göre, çift, 2020 yılında ayrıldı. Birkaç hafta sonra 38 yaşındaki Belçikalı erkek, intikam amacıyla ayrıldığı kız arkadaşının çıplak görüntülerini internette paylaştı.

Görüntülerinin kendi rızası dışında dağıtıldığını belirten Belçikalı kadın, Aralık 2020’de Gent Mahkemesi’ne başvurarak, eski erkek arkadaşı ve Google aleyhine şikayette bulundu. Ayrıldığı erkek arkadaşı, görüntüleri kendisinin paylaştığını ve intikam almak için porn* sitelerinde yayınladığını itiraf etti.

Mahkeme, görüntülerin derhal kaldırılmasına karar verirken, kadının eski erkek arkadaşın, internet ortamında kaldırılmayan her görüntü başına 10 bin euro ödemesine hükmetti.

Ancak, Belçikalı kadının çıplak görüntüleri, internette dolaşmaya devam etti. Bunun üzerine kadının avukatları, 2021’in Eylül ayında yeniden mahkemeye başvurarak, Belçikalı kadına ait 42 görüntünün hala internette yayında olduğunu bildirdi.

Kadının avukatları, görüntü başına 10 bin eurodan toplam 420 bin euronun eski erkek arkadaşından tahsil edilmesi için icra takibi istedi. İcra hakimi, Eylül 2022’de başvuruyu karara bağladı ve Belçikalı kadının lehine karar verdi.

İntikam porn*su yayan kişinin, görüntülerin kaldırılması için gereken çabayı göstermediğini vurgulayan icra hakimi, bu nedenle 420 bin euronun haciz yoluyla tahsil edilmesini kararlaştırdı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.